Hamarosan jön a hangyainvázió! Milyen megoldások lehetnek célravezetőek?

A hangyainvázió elleni tennivalók esetében több célravezető megoldás is létezik, attól függően kell választanunk közülük, hogy

  1. Melyik fajta hangya okozza a problémát? A leggyakoribbak: fáraóhangya, argentin hangya, üvegházi hangya, fekete kerti hangya.
  2. Honnan jönnek a hangyák? Derítsük fel, milyen helyeken, útvonalakon tudnak bejutni.
  3. Milyen mértékű a probléma? Ha az invázió mértéke már komoly, mindenképp érdemes inkább szakembert hívni!

Milyen típusú hangyairtó módszerekkel érdemes próbálkoznunk otthon?

Közvetlen irtás hangyacsapda bevetésével: használjon hangyacsapdát a hangyák elpusztítására. Számos típusú csapda kapható, pl. csalétkes csapda, ragadós csapda, bór alapú csapda.

Permetezés rovarirtó szerrel: ha a hangyainvázió már súlyos, rovarirtó szerrel is próbálkozhat.

Fontos tudni, hogy a hangyák elleni küzdelem sok időbe telik, nem rögtön jelentkezik az eredménye, hosszú távú elkötelezettséget igényel. A fenti tippek követésével csökkentheti a hangyainvázió kockázatát illetve megszabadulhat a meglévő hangyáktól.

Ha nem sikerül ezekkel a módszerekkel egyedül megoldani a hangyainváziót, hívjon professzionális kártevőirtót! Családja egészsége érdekében is és a nagyobb károk megelőzéséért is ez a legjobb megoldás!

Milyen megelőző intézkedéseket tehetünk a hangyák ellen?

Szüntessük meg a hangyák számára vonzó tényezőket: a hangyák a táplálék- és vízforrásokat keresik. Mindig tartsa tisztán a konyhát és az étkezőt, ne maradjon étel a konyhapulton, az asztalon.

Érdemes beszerezni és az élelmiszereket légmentesen záródó edényekben tárolni. Szüntesse meg mindenütt a hangyák számára elérhető vízforrásokat. Javítsa meg a csöpögő csapokat, ne hagyjunk sehol edényben, dobozban vizet fedetlenül.

Zárja el a bejárati pontokat: tömítse be a repedéseket és lyukakat a ház falában és alapjaiban, ahol a hangyák bejuthatnak. A gázcső, a klíma melletti résekre is figyeljen! Nagyon kis helyeken is elkészítik járataikat és onnan nehéz megállítani a folyamatot
Használjon szilikon tömítőanyagot vagy habtapaszt erre a célra. Javasoljuk, hogy helyezzen precízen rögzített szúnyoghálót az ablakokra és ajtókra.

Használjon természetes riasztószereket: a hangyák bizonyos illatokat nem kedvelnek: a menta, a levendula, a fahéj, a szegfűszeg és a citrusfélék illatától távol maradnak. Az illóolajokat keverékként is alkalmazhatja. Kevés vízzel hígítva permetezze be a ház bejáratát, az ablakok környékét, és azokat a helyeket, ahol hangyákat látott.

Ültessen mentát vagy levendulát a ház köré, ha van rá mód. Látványnak is nagyon szép és hasznos is!

Hamarosan jön a hangyainvázió! Milyen megoldások lehetnek célravezetőek?

Mit NE tegyünk a hangyák ellen, mert akár öngólt is lőhetünk vele?

Semmiképpen ne tapossa el a hangyákat! Amikor egy hangyát összetapos, feromonokat bocsát ki, amelyek további hangyákat vonzanak a területre.

Ne használjon háztartási vegyszereket a hangyák ellen: Ezek a vegyszerek mérgezőek lehetnek a gyermekekre és háziállatokra, és másra valók, nem is feltétlenül hatékonyak a hangyák ellen.

Hangyairtás alatt ne legyen türelmetlen: A hangyairtás folyamata, főként, ha már jelentős mértékű, több lépcsőben zajlik, időbe telik, szükség lehet ismétlésre. Ne adja fel, ha nem lát azonnali eredményeket!

Bízunk benne, hogy cikkünkkel segítettünk a hangyainvázió elleni küzdelemben.