Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409 | E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Amit érdemes tudni a patkányokról

  Házi patkány:

  A házi patkány testhossza 15-22 centiméter, farka testénél hosszabb, úgy 17-25 centiméter. Vékonyabb és kisebb, mint a vándorpatkány. Átlag tömege 150-300 gramm. Füle, orra és lábai rózsaszín színűek és aprók. Füle nagy, kevés bőr és szőrzet borítja. Hengeres farka pikkelygyűrűkből áll.

  Bundája a szürkésfeketétől a szürkésbarnáig változhat. A hátán megnyúlt szőrzettől borzas a kinézete. Hasi bundájának színe világosabb, mint a hátán lévő szőrzet.

  A házi patkány az esti és a reggeli szürkület idején a legaktívabb. Ritkán magányos, általában 20-50 tagú csoport tagja. A csoportban nem alakul ki rangsor. Állandó járatokat használnak, amelyeket szaganyaggal jelölnek meg, így jelezve egy másik patkánycsapat számára, hogy ez a hely már foglalt. Jellemző előfordulási helyük a padlás.

  Egyaránt megtalálhatók hajókon és kikötőkben, de gazdaságokban és élelmiszeripari egységekben is. Fészküket papírdarabokból és növényi részekből készítik a tetőn vagy a fal és a föld mélyedéseiben, üregeiben. Mindenevő, szereti a magvakat, növényi terméseket, de megeszi az apróbb rovarokat és bogarakat is. Kedvelt eledel a kutya- és macskatáp is.

  Évente két szaporodási időszaka van, de előfordul, hogy akár négy. Az alomban lévő kölykök átlagos száma 5-10, de előfordul 20 is. A vemhesség időtartama körülbelül 20 nap. Az újszülött patkányok csupaszok, nem látnak és siketek. Szőrük másfél hét elteltével kezd nőni, majd kis idő elteltével szemük is kinyílik. 4 hetes korukban már csapdával el lehet fogni őket. 8 hetes korukban lesznek ivarérettek.

  A házi patkány 2-3 évig élhet

  Kíváncsi és játékos természetű. Találékony és könnyen alkalmazkodik. Szereti az emberközelséget és erőteljesen bolhás, ezért sokkal veszélyesebb, mint a vándorpatkány. Gyors, jól úszik és mászik. Farkukkal ügyesen egyensúlyoznak.

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Vándorpatkány:

  A vándorpatkány az egész Földön elterjedt faj. A világvárosokban kiirtását törvény foglalja magába. Sok városban több vándorpatkány él, mint ember. Magyarországon is rendkívül elterjedt faj.

  Testhossza 20-26 centiméter, farka testénél rövidebb, súlya körülbelül 300-400 gramm. Nagyobb és zömökebb a házi patkánynál. Szőrzete a hátán szürkésbarna, a hasán és a lábán fehér. Metszőfogain egy sárgás réteg található. Ez a kemény réteg arra szolgál, hogy a folyamatos rágcsálás során a patkány fogai ferdén kopjanak le.

  A vándorpatkányra jellemző, hogy ragaszkodik a megszokott búvóhelyeihez és útvonalaihoz. Ezeket a járatokat szagjelzéssel látja el. Családon belül a patkányok a szagjelzések alapján ismerik fel egymást. Családjukon belül szigorú hierarchikus rend alakult ki, folyamatos küzdelem folyik közöttük. A számukra ismeretlen szagú patkányokra azonnal reagálnak.

  A városban épületek pincéjében, a csatornában tanyázik. Vidéken általában állattartó telepeken lévő gazdasági épületekben, raktárakban és istállókban él. Ezeken a helyeken készít üreget magának, melyet növényi részekkel és papírral bélel ki. Járatrendszere búvóhelyet, járatokat és eleségraktárt is tartalmaz. Számára nem ideális környezetben is talál magának megfelelő búvóhelyet az épület bármely pontján.

  Szürkületben indul táplálékszerző útjára. Mindenevő, tehát súlyos károkat okozhat az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben és a terményben is.

  Szapora faj, 8 hetesen már ivarérett. 20-25 napig tart vemhessége, majd 23 utódot is világra hozhat. Az újszülöttek csupaszok, siketek és szemük is zárt. Rohamos fejlődés jellemző rájuk. Egy nőstény vándorpatkány évente akár 5-8 alkalommal is szülhet.

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg!
  06-70/70-22-409

  Ezt kérem
  Elolvasom

  A patkányirtás módszerei

  1. Patkányirtás irtószerrel, patkányirtó etetőállomással:

  A leghatásosabb módszer patkányirtásra. Biztonságos, ugyanis a patkányirtó etetőállomás időjárásnak ellenálló műanyagból, masszív anyagból készült. Patkányirtó szakemberünk kulccsal zárja le, így illetéktelen nem férhet hozzá, csak a patkány érintkezhet az irtószerrel. A méreg így gyermeket, háziállatot és haszonállatot sem veszélyeztet! Az irtószer lassan ható véralvadásgátlót tartalmaz.

  Ez azért fontos, mert a patkány rendkívül okos és gyanakvó állat. Ha társa eszik a a boltban kapható méregből és rögtön elpusztul tőle, akkor ő már nem fogja elfogyasztani. Ez a méreg lassabban hat, viszont az összes patkány fogyasztani fog belőle, nem csak egy.

  Küldje el telefonszámát, visszahívjuk

   A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

   Patkányirtó etetőállomás

   Patkányirtó etetőállomás

   Patkányirtás ragasztólapos csapdával

   Patkányirtás ragasztólapos csapdával

   2. Patkányirtás irtószermentesen, fizikai módszerek alkalmazásával:

   A módszer során irtószereket nem alkalmazunk. Szerelvényeket állítunk fel, melyeket erős csalogatóanyaggal töltünk meg. A szerelvény lehet élvefogó csapda vagy ragasztólapos csapda.

   Patkányirtás élvefogó csapdával:

   A csapdában a patkány élve marad. A csapdán belül erős csalogatóanyagot talál, bemászik, viszont kijönni már nem tud belőle.
   Ha ezt a módszert szeretné igényelni, kérem előre jelezze, ugyanis az élvefogós irtási módszerre más díjszabás vonatkozik.

   Elérhetőségeink

   • Telefonszám: 06-70/70-22-409
   • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
   • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
   • EEKH azonosító: 228621
   Ajánlatkérés

   Miért fontos a patkányirtás?

   A patkányok rendkívül veszélyes állatok. A murin tífuszt, a leptoszpirózist, a trichinellózist és a szalmonella fertőzést közvetíthetik emberre. A murin tífusz más néven rágcsáló kiütéses tífusz. A leptoszpirózis forrásai általában az olyan kisemlősök, mint a patkány. Vizeletükkel baktériumot juttatnak a talajba és a vizekbe, amely bőrön és nyálkahártyán keresztül az emberi szervezetre is veszélyes.

   Fertőzött vizek kapcsán, vagy mezőgazdasági munka során lehet ilyen baktériummal érintkezni. A vándorpatkány szívesen eszik döghúst, ezért könnyen megfertőződhet a trichina nevű baktériummal.

   A sertés elfogyasztja a patkányt, majd az ember elfogyasztja a sertéshúst. Az ember leggyakrabban akkor fertőződik meg, ha nyers sertéshúst fogyaszt.
   Patkányharapáskor a sebbe kórokozók kerülhetnek, amelyek emberi megbetegedést okozhatnak, ilyen például a patkányharapási láz is. A pestis terjesztésében a házi patkánynak volt jelentős szerepe.

   A patkányok szívesen fogyasztják az emberi fogyasztásra szánt élelmiszereket és a takarmányt is. Ürülékkel és vizelettel megfertőzve azt. Fogaik egész életükben nőnek, ezért folyamatosan rágniuk kell. Ezzel hatalmas károkat okoznak a szennyvíz-hálózatban, az elektromos kábelekben és a gátakban. A termények tároló helyeit és göngyölegeit is tönkretehetik.

   Hol okoz gondot a patkány?

   Magánszemélyeknél: Házon vagy lakáson belül az álmennyezetben és a burkolatban van a búvóhelye. Házon kívül a tároló- és raktárhelyiségekben, a padláson, a pincében, és a csatornahálózatban fordulhat elő. Élelmiszeripari egységeknél, raktár épületekben, éttermekben, szállodákban: Az élelmiszer környezetében tartózkodik. Irodaházakban: A parkolóházban, a csatornahálózatban és az alagsorban okoz gondot.

   Jogszabály kötelezi a vendéglátó egységet a rágcsálóirtásra. Ezek az irtások általában megelőző jellegűek, de akkor is szükség lehet az irtásra, ha már jelentkezett a probléma. Patkány bekerülhet a vendéglátó egységbe a beérkezett áruval, a csatornából vagy akár az utcáról is. A törvény azt is kimondja, hogy cégek és vállalatok esetén állandó védelmet kell fenntartani a rágcsálók ellen.

   A legkisebb helytől a legnagyobb cégig megálltuk már a helyünket. Ha biztosítani szeretné vendéglátó egységét, boltját, irodáját, cégét vagy a patkány probléma már jelentkezett, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

   Kiszállás után a szükséges dokumentumokat átnyújtjuk önöknek. Ezek a dokumentumok hivatalosan igazolják, hogy a megelőzés, avagy az irtás megtörtént. A szerződés megkötése után, biztosítjuk cége rágcsálómentes állapotát!

   Kérdéseivel és további információért forduljon hozzánk bizalommal
   az alábbi telefonszámon: 06-70/70-22-409

   Árajánlatot a nap 24 órájában kérhet tőlünk az alábbi oldalon: Ajánlatkérés
   Az árajánlatot az igénylés után, 2 órán belül elküldjük Önnek, vagy pontos egyeztetésért,
   további információért felhívjuk Önt!

   Patkányirtás házilag: Átmeneti megoldás