Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409 | E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Amit érdemes tudni a patkányokról

  Házi patkány:

  A házi patkány testhossza 15-22 centiméter, farka testénél hosszabb, úgy 17-25 centiméter. Vékonyabb és kisebb, mint a vándorpatkány. Átlag tömege 150-300 gramm. Füle, orra és lábai rózsaszín színűek és aprók. Füle nagy, kevés bőr és szőrzet borítja. Hengeres farka pikkelygyűrűkből áll.

  Bundája a szürkésfeketétől a szürkésbarnáig változhat. A hátán megnyúlt szőrzettől borzas a kinézete. Hasi bundájának színe világosabb, mint a hátán lévő szőrzet.

  A házi patkány az esti és a reggeli szürkület idején a legaktívabb. Ritkán magányos, általában 20-50 tagú csoport tagja. A csoportban nem alakul ki rangsor. Állandó járatokat használnak, amelyeket szaganyaggal jelölnek meg, így jelezve egy másik patkánycsapat számára, hogy ez a hely már foglalt. Jellemző előfordulási helyük a padlás.

  Egyaránt megtalálhatók hajókon és kikötőkben, de gazdaságokban és élelmiszeripari egységekben is. Fészküket papírdarabokból és növényi részekből készítik a tetőn vagy a fal és a föld mélyedéseiben, üregeiben. Mindenevő, szereti a magvakat, növényi terméseket, de megeszi az apróbb rovarokat és bogarakat is. Kedvelt eledel a kutya- és macskatáp is.

  Évente két szaporodási időszaka van, de előfordul, hogy akár négy. Az alomban lévő kölykök átlagos száma 5-10, de előfordul 20 is. A vemhesség időtartama körülbelül 20 nap. Az újszülött patkányok csupaszok, nem látnak és siketek. Szőrük másfél hét elteltével kezd nőni, majd kis idő elteltével szemük is kinyílik. 4 hetes korukban már csapdával el lehet fogni őket. 8 hetes korukban lesznek ivarérettek.

  A házi patkány 2-3 évig élhet

  Kíváncsi és játékos természetű. Találékony és könnyen alkalmazkodik. Szereti az emberközelséget és erőteljesen bolhás, ezért sokkal veszélyesebb, mint a vándorpatkány. Gyors, jól úszik és mászik. Farkukkal ügyesen egyensúlyoznak.

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Vándorpatkány:

  A vándorpatkány az egész Földön elterjedt faj. A világvárosokban kiirtását törvény foglalja magába. Sok városban több vándorpatkány él, mint ember. Magyarországon is rendkívül elterjedt faj.

  Testhossza 20-26 centiméter, farka testénél rövidebb, súlya körülbelül 300-400 gramm. Nagyobb és zömökebb a házi patkánynál. Szőrzete a hátán szürkésbarna, a hasán és a lábán fehér. Metszőfogain egy sárgás réteg található. Ez a kemény réteg arra szolgál, hogy a folyamatos rágcsálás során a patkány fogai ferdén kopjanak le.

  A vándorpatkányra jellemző, hogy ragaszkodik a megszokott búvóhelyeihez és útvonalaihoz. Ezeket a járatokat szagjelzéssel látja el. Családon belül a patkányok a szagjelzések alapján ismerik fel egymást. Családjukon belül szigorú hierarchikus rend alakult ki, folyamatos küzdelem folyik közöttük. A számukra ismeretlen szagú patkányokra azonnal reagálnak.

  A városban épületek pincéjében, a csatornában tanyázik. Vidéken általában állattartó telepeken lévő gazdasági épületekben, raktárakban és istállókban él. Ezeken a helyeken készít üreget magának, melyet növényi részekkel és papírral bélel ki. Járatrendszere búvóhelyet, járatokat és eleségraktárt is tartalmaz. Számára nem ideális környezetben is talál magának megfelelő búvóhelyet az épület bármely pontján.

  Szürkületben indul táplálékszerző útjára. Mindenevő, tehát súlyos károkat okozhat az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben és a terményben is.

  Szapora faj, 8 hetesen már ivarérett. 20-25 napig tart vemhessége, majd 23 utódot is világra hozhat. Az újszülöttek csupaszok, siketek és szemük is zárt. Rohamos fejlődés jellemző rájuk. Egy nőstény vándorpatkány évente akár 5-8 alkalommal is szülhet.

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg!
  06-70/70-22-409

  Ezt kérem