Az egerek komoly károkat tudnak okozni mind a gazdaságban, mind pedig az otthonokban. Ha egyszer befészkelték magukat ezek az állatok az otthonunkba, akkor bizony nem egyszerű megszabadulni tőlük.

Egérirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A különféle rágcsálók – legyen az egér, pocok vagy patkány – igen nagy károkat tudnak okozni az otthonunkban. Elrághatják a vezetékeket, kirághatják a csomagolóanyagokat, ürülékükkel pedig beszennyezhetik a környezetet, ami fertőzések és más betegségek melegágyai lehetnek. Íme néhány tipp, hogy elkerüljük megjelenésüket a házunkban!

  1. Tömjük be a falakon a réseket!

  Az egerek nem ismernek lehetetlent, ha valahova be kell hatolni. Egészen apró réseken is képesen átbújni, ezért mindenképpen szükséges, hogy a legapróbb lyukakat is betömjük. Ne csak a teljesen nyilvánvaló helyeket fésüljük át, szegélyléceknél vagy szabad szemmel nem teljesen nyilvánvaló helyekről is be tudnak törni.

  2. Megfelelő csomagolásban tároljuk az élelmiszereket

  Apró dobozok, tárolók nagyban segítenek abban, hogy egerektől mentes legyen az otthonunk. A műanyag vagy fém tárolókat nem tudják az egerek kirágni, így megmenekülhet a táplálék. Fontos, hogy az élelmiszereinket lehetőleg ne hagyjuk elöl, zárt szekrényben és tárolókban sorakozzanak, így kevesebb esélyt adva az egereknek.

  Sokat tehetünk az egérmentes otthonért

  Sokat tehetünk az egérmentes otthonért

  3. Kerüljük a mérgeket

  Sokan mérgezett csalétkeket tesznek ki annak érdekében, hogy elpusztítsák az egereket. Ez a megoldás nem jó, számtalan veszélyes hátulütője van. Egyrészt más állat is gyanútlanul elfogyaszthatja, legyen az a házi kedvencünk. Másrészt ha gyerekek vannak a házban, ők is fogyaszthatnak véletlenül a méregből, amelyen súlyos következményekkel járnak. Ha mégis az egér fogyasztja el, és pusztul bele, az elhullott állatot minél előbb el kell távolítani, mert fertőzésveszéllyel járhat, ha hosszasan ott marad a tetem. Ha valami oknál fogva az egér mégsem pusztulna bele a mérgezésbe, és valamelyik madárfaj elfogyasztja, könnyedén okozhatja annak pusztulását.

  4. Csapda kihelyezése

  Csapdákat akkor érdemes csak felállítani, ha van kockázat az egérre, vagy tudjuk, hogy valahol megbújt egy. Ha például a kamra kritikus pont, ahol időről időre megjelennek az egerek, érdemes lehet egy csapdát kitenni. Amennyiben általában nincs egér veszély, akkor érdemes a természetes szereknél maradni amíg lehetséges.

  5. Borsmentával vegyük fel a harcot

  Amennyiben nincsen egérinvázió, nem feltétlenül van szükség csapdák kihelyezésére, és elég lehet a természetes megoldás. Az egerek utálják a borsmenta szagát, ezért a borsmenta olaj kiváló egérűző lehet. A kockázatosabb helyekre, mint például a konyha vagy a kamra érdemes cseppenteni belőle, hosszú ideig távol tartja a rágcsálókat az otthonunktól.

  5 + 1. Hogyan szabadulhat meg kényelmesen az egerektől?

  Hívjon minket, értünk az egérirtáshoz