Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409 | E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Amit a bolhákról érdemes tudni

  A bolhák az emlősökön és a madarakon egyaránt élősködő kártevők. A világon körülbelül 2000 bolha fajt ismernek, Magyarországon megközelítőleg 50 fajról beszélhetünk. A bolhák 2-4 milliméter nagyságúak, lapított testűek, barna színűek és nincsen szárnyuk. Fejük piciny, szájszerveik szúrásra és vérszívásra fejlődtek ki.

  Hátsó lábuk ugróláb, mellyel óriási ugrásra képesek. Fejlődésüknek szakaszait négy csoportra bontjuk. Pete, lárva, báb, majd maga a kifejlett rovar. A kifejlett bolha a kutya, a macska, a sertés, a baromfi vagy az ember vérével táplálkozik.

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Nevük elárulja, hogy melyik élőlény vérét kedvelik a legjobban. Így megkülönböztetünk kutyabolhát, macskabolhát és emberbolhát. Az emberbolha a sertés vérét is kedveli. A bolha a testre jutás után fél órával már vért szív, két nap elteltével pedig már párosodik.

  Pár nap elteltével megkezdődik a peték lerakása. Egy nőstény bolha átlagosa 20-30 petét is rakhat naponta, de megfelelő környezetben akár 50 is előfordulhat. A lerakott peték kiszóródnak az élőlény szőréből és bőréből, majd a padló poros részeibe, réseibe hullanak, vagy bármilyen ágyneműn vagy ruhaneműn megragadnak. 2 nap elteltével kikel a lárva, amely kétszer levedlik.

  A lárva szerves törmelékkel, hámsejtekkel és bolhaürülékkel táplálkozik, ezzel tartja magát életben. A kikelés után két héttel bebábozódik, majd az idő elteltével kikel a kifejlett rovar. A séta okozta rezgés, dobbanás hatására ugranak fel a kiszemelt élőlényeikre, ezért sokszor a bokán lévő csípések jelezhetik, hogy lakásunk bolhával fertőzött. Ha a kifejlett egyed megtalálja táplálékát, már kezdi is a vérszívást.

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel és csapdával

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg!
  06-70/70-22-409

  Ezt kérem
  Elolvasom

  Emberbolha

  Kedveli az emberi vért, de a kutyáét, macskáét, sertését is. Nem válogatós. Számára az emberi környezet a legkedvezőbb. Meleg szobában naponta is szívhat vért, 12 fok alatt azonban táplálkozása szünetel. Táplálék szerzése után sötét helyen bújik el.

  Ágyneműben, ágyneműtartóban, ruhákon, bútorokban, szőnyegben, a padló alatt. Rendkívül előnyös hely számukra a nehezen hozzáférhető és takarítható ülőhelyek például a mozikban, a színházakban és a tömegközlekedési járműveken.

  Az elbolhásodott helyekről az egyik ember viszi át a másik helyre. Elhagyatott lakásokban jelentős mértékben elszaporodhatnak a bolhák lárvái, akik ebben az állapotban még nem vérrel táplálkoznak, hanem szeméttel, szerves anyagokkal, hámsejtekkel.

  Küldje el telefonszámát, visszahívjuk

   A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

   A kutyabolha és a macskabolha

   Ők is szívhatnak emberi vért? Igen, sajnos a legtöbb esetben házi kedvencünktől kapjuk el a bolhás fertőzöttséget. A legfontosabb jele annak, hogy állatunk fertőzött, ha állandóan vakarja magát, nem szeret egy helybe lenni, nem tud pihenni. Jele könnyen észrevehető. Az állat szőrében nagyon sűrűn fekete pontokat láthatunk, ez a bolha ürüléke. Ha vizes zsebkendőt, vattapamacsot vagy nedves törlőkendőt nyomunk hozzá, akkor az ürülék vörössé színezi azt, a kiszívott vér miatt.

   A bolhairtást rettentő fontos elvégeztetni, hiszen nagy a fertőzés veszélye. Kutyánknál és macskánknál olyan allergiás reakciót is kiválthat, mint a bőr gennyes gyulladása, vagy szőrük kihullása. A bolha által terjesztett galandféreg az állatokra és az emberekre is veszélyes. A kutya rágcsálás közben lenyelheti a férget és a gyomrába kerülhet, majd a bolhás fertőzöttség mellett még férges is lesz.

   Tudnunk kell azt is, hogy a középkorban a pestis kialakulásáért a vándorpatkány által hordozott bolha volt a felelős. Manapság már annyi módszer van az ellenük való védekezésre, hogy ez nem fordulhat elő, csak élni kell a bolhairtásra nyújtott többféle lehetőséggel.