A Közel-Keletről származó ágyi poloska igen elterjedt rovar, hazánkban is egyre többször bukkan fel. A témáról általában kellemetlen az embereknek beszélni, holott az ágyi poloska megjelenése és az otthon higiéniája között nincs összefüggés. Az állatot számtalan úton és módon vihetjük be az otthonunkba, kiirtása nem egyszerű.

Ágyi poloskairtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A rovar tápláléka a vér, csípése pedig igen kellemetlen tüneteket tud okozni. Ha furcsa csípéseket észlelünk reggelente, akkor könnyen lehet, hogy poloskák fészkelték be magunkat a hálószobánkba.

  Az ágyi poloska és csípése

  A poloska igen kellemetlen társaság, jellemzően az ágyak közelében tanyázik – innen is ered a neve. Az állat úgy 5-7 mm nagyságú, repülni nem tud, általában éjszaka aktív, így nem egyszerű felfedezni a jelenlétét. Általában reggel az ember vörös foltokra és viszketésre ébred, amit megmagyarázni nem tud. A poloska az ereket keresi, és ha nem találja, akkor többször is csíp, nem meglepő tehát, ha több piros foltot is észlelünk magunkon egymás mellett.

  Vérszívó lakótársaink, az ágyi poloskák

  Vérszívó lakótársaink, az ágyi poloskák

  Poloska vagy nem poloska?

  Az állat által okozott piros foltok és viszketés nem azonosítja egyértelműen az ágyi poloskát, de gyanakodni érdemes rá, ha nem is találjuk meg a rovart. Nehezíti a felismerést, hogy nem minden ember reagál ugyanúgy a poloska csípésére: vannak, akik enyhe pírt szereznek, míg másokon akár gennyes elváltozásokat is képes okozni. Ha a foltokat általában éjszaka szerezzük, akkor nagy valószínűséggel ez a nem várt vendég okozza a problémát.

  Ha a tünetek nem múlnak el, vagy a foltok szaporodnak, érdemes lehet bőrgyógyász szakorvost felkeresni, aki diagnosztizálni tudja a bőrön megjelenő elváltozásokat, és megfelelő kenőcsöket tud rá írni. Természetesen lehetséges különféle vény nélküli szereket vásárolni a patikában, de biztosabb dolog egy orvos által felállított diagnózis, mintha öngyógyításba kezdenénk, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az elváltozást mégsem az ágyi poloska csípése okozza, hanem valami más.

  Amint kiderül, hogy az ágyi poloska a ludas az elváltozásokért, feltétlenül kezdjük meg a rovarirtást. A kenőcsök ugyan hatnak ideig-óráig, ám végleges megoldást csak a kártevőirtás nyújt. Meg lehet próbálkozni házi módszerekkel is, de a vegyszeres irtást inkább bízzuk szakemberre, akik pontosan tudják a rovarok fellelhetőségét, és véglegesen el is tudják pusztítani őket.

  Mit tehet az ágyi poloska ellen?

  Hívjon minket és segítünk

  Az ágyi poloska csípésének felismerése

  Az ágyi poloska nem túl kellemes szobatárs ami sajnos bárkinél bármikor megjelenhet, függetlenül a lakás állapotától. Az alapvetően éjjel aktív állat kedvenc foglalatoskodása az, hogy a gyanútlan, alvó személyeket csipkedi, akik reggel furcsa, megmagyarázhatatlan foltokra ébrednek. Hogyan ismerhető fel a poloska csípése, és mit tegyünk, ha reggelente fura foltokkal ébredünk?

  Fontosak a körülmények

  Nagyon fontos, hogy a csípést vagy csípéseket hogyan szereztük, hiszen így könnyebben be lehet azonosítani az ágyi poloskát. Más élőlények, például a bolhák vagy a pókok akár nappal is aktívak lehetnek, míg a poloskák szinte csak éjszaka aktívak, az alvó személyt szeretik csipkedni. Szóval ha a foltok vagy pöttyök jellemzően a semmiből, reggelente jelennek meg a testünkön tulajdonképpen bárhol, akkor valószínűsíthető, hogy ágyi poloskák garázdálkodnak az otthonunkban.

  A poloska csípésének felismerése nem könnyű feladat, ugyanis a tünetek mindenkinél nagyon változóak lehetnek. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy mitől alakulnak ki a csípések, esetleg más probléma is húzódhat a háttérben, akkor érdemes bőrgyógyász szakorvost felkeresni. A bőrgyógyászatra nem szükséges háziorvosi beutaló, egyből telefonálhatunk időpontért, így meg tudunk spórolni egy plusz felesleges kört.

  Alapvetően a poloska egy pontban csíp, míg mondjuk a pókok jellemzően két pontban. Ez azt jelenti, hogy a csípés centrumában egy pötty jelenik meg, nem azt, hogy a poloska csupán egyetlen helyen csípi meg a bőrünket. Egymás mellett több csípés is megjelenhet egy-egy ponttal a közepükön.

  A megcsípett bőr általában bepirosodik, néhány embernél pedig kisebb-nagyobb duzzanattal is jár, súlyosabb esetben akár gennyes elváltozások is megjelenhetnek. Nagy általánosságban elmondható, hogy a csípés viszketéssel jár. A gyógyszertárakban kaphatóak vény nélküli, rovarcsípés enyhítésére való krémek és gélek, de orvosi receptre is kaphatunk termékeket. Mivel nincsenek száz százalékban a poloskához köthető tünetek, így nagyon nehéz az öndiagnosztizálás, és persze veszélyes is lehet, ha mégsem ez a kártevő okozza a bajokat.

  poloska-fb

  A poloskát ki kell irtani!

  Fontos, hogy ha voltunk orvosnál, és megbizonyosodtunk a diagnózist illetően, akkor próbáljuk meg felgöngyölíteni a dolgokat, és megtalálni a poloskák rejtekhelyét. Amennyiben nem járunk sikerrel, akkor érdemes lehet szakember segítségét kérni. Alapos irtás nélkül ugyanis hosszútávon értelmetlen kenegetni magunkat, ugyanis a rovatok visszatérnek.

  Kérjen ajánlatot a kiirtására Most