Elég csak véletlenül pár szem morzsát hagyni az asztalon, és pár óra múlva a legtöbb lakásban már elkezdhetjük pusztítani a kéretlen látogatóinkat, a hangyákat. Ismerős a szituáció? Sajnos ha a hangyák megjelennek valahol, akkor igen macerás elűzni őket onnan. A házi praktikák segíthetnek elűzni, kiirtani őket, de van az a pont, amikor már szakember segítségét kell hívni, mert az otthoni ötletek befuccsolnak. Lássunk néhány trükköt a házi hangyairtásra, mindenképpen ezekkel kezdjük!

Kártevőirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  1. tipp: Sütőpor, szódabikarbóna használata

  A sütőpor vagy szódabikarbóna használat igen népszerű hangyairtási módszer. A hangyák vonulási útjára kell szórni belőlük, az állatok magukkal viszik, elfogyasztják, és elpusztulnak tőle.

  2. tipp: Cukorral az invázió ellen

  A cukor is egy klasszikus természetes hangyairtó. Ezek az állatok igen érzékenyek a szagokra, és különösen kedvelik a cukrot (elég ha csak arra gondolunk, hogy nyitva hagyunk egy cukros nassolnivalót valahol a lakásban, villámgyorsan ott teremnek). A cukorhoz érdemes vizet adni, az így kapott masszát pedig belerakhatjuk egy tálkába vagy akár egy szivacsot is átitathatunk vele. A cukros lébe az állatok beleragadnak és elpusztulnak. A tálkát vagy szivacsot időről időre meg kell tisztítani az elhullott állatoktól, így ez a módszer nem biztos, hogy a leggusztusosabb otthoni megoldás a hangyák ellen.

  A cukor kiváló módszer lehet a hangyák otthoni irtására

  A cukor kiváló módszer lehet a hangyák otthoni irtására

  3. tipp: Spicceljünk ecetet!

  Az ecet szagát nemcsak az emberek nem kedveli túlságosan, de a hangyák is utálják. Hogy ne a tömény ecetet kelljen belélegeznünk, hígíthatjuk is. Töltsük bele egy fújós flakonba a folyadékot, jártjuk végig a házat, és fújjuk be bátran azokat a területeket, ahol már találkoztunk hangyával az elmúlt időszakban. Ügyeljük arra, hogy a kis rések se maradjanak ki!

  4. tipp: A citrom ereje

  Talán meglepő, de a citrom is nagyon hatásos tud lenni ellenük. Citromkarikák elhelyezése jó ötlet a kritikus pontokra, de az se rossz megoldás, ha némi citromot facsarunk a felmosóvízbe, és áttöröljük vele a padlót. Érdemes más praktikával együtt kombinálni a sikeresség érdekében.

  5. tipp: Illóolajok

  A hangyák nem nagyon csípik az illóolajokat, különösen a teafaolaj és a levendula nagy ellenségeik. Érdemes azokra a pontokra csepegtetni, ahol be szeretnének jönnek a házba az ízeltlábú vendégek, és így garantáltan visszafordulnak, és messzire elkerülnek bennünk.

  A házi praktikáknál néhány napig érdemes csak leragadni. Ha a természetes irtás nem működik, jöhetnek a bolti rovarirtók, végül pedig, ha azok sem válnak be, akkor mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulni.

  +1 tipp: Mit tehet a hangyák ellen?

  Hívjon minket és segítünk