Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409
E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel és csapdával

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg | 06-70/70-22-409

  Ezt kérem

  Amit érdemes tudni az ágyi poloskáról

  Az ágyi poloska feltehetően a törökök érkezésekor került országunkba, de csúcspontja jóval későbbre 1960-1970 körülire tehető. Ebben az időben az óriási fertőzöttséget ciángázosítással sikerült megállítani. Ezt azonban nem sokkal később betiltották.

  Budapesten körülbelül 5-10 éve jelent meg újból az óriás mértékű ágyi poloska fertőzöttség, amelyet eleinte gázosítással kezeltek, majd ezt is betiltották. Ma már lakott területen és Budapesten tilos gázosítani. Az ágyi poloskát ezért, csak nagyon alapos kezeléssel lehet felszámolni. Fontos hogy megfelelő céget, profi szakembereket válasszunk!

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska?

  Ágyi Poloska

  Az ágyi poloska 4-7 milliméter hosszúságú, rozsdabarna színű, szárnytalan rovar. Teste finom szőrzettel borított, azonban ez emberi szemmel szinte láthatatlan. Lábain tapadókorongok és karmok vannak. Torán nem elzárható, szivárgó, váladékot termelő bűzmirigy található. A nőstény poloska nagyobb, mint a hím. Teste addig lapos, amíg nem táplálkozik, majd miután megtelik vérrel kiduzzad. Szájszervével többször megszúrja az emberi bőrt, mire eret talál.

  Hogyan szaporodik az ágyi poloska?

  Az ágyi poloska kifejléssel szaporodik. A nőstény 1-2 éves élete folyamán naponta 2-3 petét rak, melyeket búvóhelye alsó részére tapaszt. A lárvák 10 nap alatt kelnek ki, majd 5 vedlés után ivaréretté válnak. A vedléshez vérszívásra van szükség, e nélkül a folyamat leáll. 15°C és 37°C között a fejlődés folyamatos és tökéletesen zajlik. Szapora élőlény, ivadékainak száma 1000-4000 között változik.

  Árulkodó jelek, hogy a lakása ágyi poloskával fertőzött:

  • ágyi poloska tetem
  • levedlett bőr
  • csípések a bőrön
  • vérpöttyök a huzaton
  • ürülék, azaz fekete pöttyök a matrac, ágykeret alsó részén
  • peték, amelyek 1 milliméter nagyságúak, fehér színűek
  • jellegzetes szag (erős fertőzöttség esetén)

  A legfontosabb tudnivalók:

  Az ágyi poloska legfejlettebb ösztöne a fénytől való irtózás, ezért is keresi éjszaka a táplálékát. Táplálék keresés idején magányos, de amikor rejtőzik közösségben él. Tápláléka az emberi vér. Áldozatát hő-, pára- és szén-dioxid kibocsátás alapján találja meg. Éjszaka aktív, nappal rejtőzködik. Legfőbb rejtekhelyei: falban, padlózatban lévő repedések, mélyedések, szőnyeg, tapéta, ruhanemű, könyv, falra felfüggesztett képkeret, szegély, díszítőléc, falvédő. A hideg, nyirkos helyeket nem szereti, ezért a konyhában és a fürdőszobában csak jelentős fertőzöttség esetén találkozhatunk vele. Megjelenése nem kötődik a tisztasághoz! Sajnos a legtisztább lakásban is előfordulhat.

  Az ágyi poloska csípése

  Leggyakrabban az éjszaka fedetlen testrészeket érik csípések, mint például a lábszár, a boka, az alkar, a csukló, vagy a derék környéke. Hasonló a szúnyogcsípéshez, de ha nincs szúnyog szezon, biztosak lehetünk abban, hogy ágyi poloskával van dolgunk. Nem mindenki érzékeny a csípésre, azonban ez nem azt jelenti, hogy őt nem csípik meg, csak valószínű, hogy immunis az ágyi poloska okozta csípésre. Bizonyos embereknél allergiás reakciót vált ki, égető, viszkető érzést okoz. A csípések vörösek, és gyakran egymás mellett jelentkeznek. Ez arra utal, hogy a poloska addig és annyit szúr, ameddig eret nem talál.

  Fontos tudni azonban, hogy felismerésük még a poloskairtó szakember számára is nehéz feladat. Jelentős szemrevételezést és körültekintést igényel, amelyet az egészségügyi kártevőirtó az erre megfelelő ruhában végez. Ha ágyi poloskát azonosítunk be, segítünk önnek a probléma megoldásában, e-mailben vagy telefonon nyújtunk tanácsadást. Ha poloskairtást igényel, a legközelebbi időpontot és az árat egyeztetjük önnel.

  Küldje el telefonszámát, visszahívjuk

   A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

   Segítünk! Küldjön egy fotót a lakásában talált rovarról, és mi 1-2 órán belül ingyenesen beazonosítjuk önnek! A fotót az alábbi e-mail címre várjuk: eurokartevoirtas@gmail.com

   Hogyan terjedhet el az ágyi poloska?

   Az ágyi poloska aktív és passzív módon is elterjedhet környezetünkben.

   Aktív mód

   Ha egy helyiség erősen ágyi poloskával fertőzött, akkor közöttük élelemhiány léphet fel. Ekkor megpróbálnak megfelelő életkörülményeket biztosítani maguknak, tehát vándorolni kezdenek. A folyosón, csöveken, szellőzőkön keresztül könnyen átkerülhetnek egyik lakásból a másikba, akár a mi otthonunkba is.

   Ezeken kívül még több mód is lehetséges az ágyi poloska elterjedésére. Az előbbiekben azokat részleteztük, amivel már találkoztunk munkánk során.

   Passzív mód

   • Használt bútor esetén
   • Lomtalanításból behozott tárgyak, bútorok esetén
   • Fertőzött hotel szobában vagy apartmanban való tartózkodás esetén
   • Ha