Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409 | E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Amit érdemes tudni a csótányokról

  A csótányok világszerte elterjedt rovarok. A legtöbb egyedet a trópusi vidékek számlálják. Magyarországon az ember közvetlen környezetében négyféle fajjal találkozhatunk.

  Ezek a fajok:

  • német csótány (muszkabogár)
  • konyhai csótány (svábbogár)
  • amerikai csótány
  • erdei csótány

  Magyarországon a leggyakoribb a német csótány a konyhai csótány és az amerikai csótány.

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Konyhai csótány:

  Az egyik legelterjedtebb egészségügyi kártevő hazánkban. 17-30 milliméter nagyságú, feketés-barna színezetű. Repülni képtelen. Csápja akár testhosszával is egyenlő lehet. Nagyrészt csak városokban, az ember közvetlen környezetében van jelen. Rejtett életmódot folytat, legtöbbször éjszaka a lámpa felkapcsolásakor a vizes helyiségekben találhatunk rá (konyha, WC, fürdőszoba) a csaptelepek környékén.

  Általában szerves hulladékot fogyaszt, de szereti megdézsmálni az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert is. Az éjszaka folyamán állandóan táplálék után kutat, de csak rövid ideig tartózkodik egy helyen. Az éhezést rendkívül jól tűri, a szomjazást azonban nehezen viseli. Jól tűri a hideget, gyakran megtalálható az épületen kívül is (csövekben, szennyvízcsatornában, külső téglafalakban). Csótányirtás során ezt a tényezőt is figyelembe kell venni.

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg!
  06-70/70-22-409

  Ezt kérem
  Elolvasom

  Német csótány

  Szintén rendkívül elterjedt faj Magyarországon. 10-15 milliméter nagyságú, sárgás- barna színezetű. Lapított testű, amely biztosítja számára a legkisebb hézagokban történő rejtőzködést. Különleges képessége, hogy a mennyezeten is tud mászni. Legfőbb tartózkodási helye a konyha, a fürdőszoba és a WC, olyan helyek ahol vizet és élelmiszert is találhat. Kifejléssel szaporodik, a petetokban akár 16-56 darab pete található. Találkozhatunk vele vendéglátó egységben, kórházban, családi házban és lakásban is.

  Magyarországon az amerikai csótány a legnagyobb méretű, akár 40 milliméter nagyságú is lehet. Színezete vöröses-barna. Szeme csak a sötétben való tájékozódásra szolgál. A szemek között csáp található, ennek a segítségével indul táplálékszerzésre. Kifejléssel szaporodik, egy petetokban 36-50 darab pete található.

  Miért fontos megelőzni a csótányok megjelenését? Miért fontos a csótányirtás?

  A csótányok kedvelt helyei közé tartoznak az olyan szennyezett részek, mint a szennyvízcsatorna, a szemétledobó és a szeméttároló. Az ott lévő szennyező anyag lesz a táplálékuk, majd visszaöklendezett táplálékkal az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert fogják befertőzni. Részt vesznek ezzel a gyomor-bélrendszeri megb