Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!
Telefonszám: 06-70/70-22-409 | E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Amit érdemes tudni a csótányokról

  A csótányok világszerte elterjedt rovarok. A legtöbb egyedet a trópusi vidékek számlálják. Magyarországon az ember közvetlen környezetében négyféle fajjal találkozhatunk.

  Ezek a fajok:

  • német csótány (muszkabogár)
  • konyhai csótány (svábbogár)
  • amerikai csótány
  • erdei csótány

  Magyarországon a leggyakoribb a német csótány a konyhai csótány és az amerikai csótány.

  Elérhetőségeink

  • Telefonszám: 06-70/70-22-409
  • E-mail: eurokartevoirtas@gmail.com
  • Kirendeltség: Budapest, Pest megye
  • EEKH azonosító: 228621
  Ajánlatkérés

  Konyhai csótány:

  Az egyik legelterjedtebb egészségügyi kártevő hazánkban. 17-30 milliméter nagyságú, feketés-barna színezetű. Repülni képtelen. Csápja akár testhosszával is egyenlő lehet. Nagyrészt csak városokban, az ember közvetlen környezetében van jelen. Rejtett életmódot folytat, legtöbbször éjszaka a lámpa felkapcsolásakor a vizes helyiségekben találhatunk rá (konyha, WC, fürdőszoba) a csaptelepek környékén.

  Általában szerves hulladékot fogyaszt, de szereti megdézsmálni az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert is. Az éjszaka folyamán állandóan táplálék után kutat, de csak rövid ideig tartózkodik egy helyen. Az éhezést rendkívül jól tűri, a szomjazást azonban nehezen viseli. Jól tűri a hideget, gyakran megtalálható az épületen kívül is (csövekben, szennyvízcsatornában, külső téglafalakban). Csótányirtás során ezt a tényezőt is figyelembe kell venni.

  Ágyi poloskairtás ajándék hidegködképzéssel

  Most 4000 Ft-ot takaríthat meg!
  06-70/70-22-409

  Ezt kérem
  Elolvasom

  Német csótány

  Szintén rendkívül elterjedt faj Magyarországon. 10-15 milliméter nagyságú, sárgás- barna színezetű. Lapított testű, amely biztosítja számára a legkisebb hézagokban történő rejtőzködést. Különleges képessége, hogy a mennyezeten is tud mászni. Legfőbb tartózkodási helye a konyha, a fürdőszoba és a WC, olyan helyek ahol vizet és élelmiszert is találhat. Kifejléssel szaporodik, a petetokban akár 16-56 darab pete található. Találkozhatunk vele vendéglátó egységben, kórházban, családi házban és lakásban is.

  Magyarországon az amerikai csótány a legnagyobb méretű, akár 40 milliméter nagyságú is lehet. Színezete vöröses-barna. Szeme csak a sötétben való tájékozódásra szolgál. A szemek között csáp található, ennek a segítségével indul táplálékszerzésre. Kifejléssel szaporodik, egy petetokban 36-50 darab pete található.

  Miért fontos megelőzni a csótányok megjelenését? Miért fontos a csótányirtás?

  A csótányok kedvelt helyei közé tartoznak az olyan szennyezett részek, mint a szennyvízcsatorna, a szemétledobó és a szeméttároló. Az ott lévő szennyező anyag lesz a táplálékuk, majd visszaöklendezett táplálékkal az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert fogják befertőzni. Részt vesznek ezzel a gyomor-bélrendszeri megbetegedések kórokozóinak szaporításában, az ételmérgezést és a sebfertőzést okozó baktériumok terjesztésében.

  Jellegzetes szaguk elviselhetetlenné teszi az életet. A fertőzött helyiségekben a levegő tele van a csótányok külső vázának maradékával és a székletükkel. Bizonyított tény, hogy az ember és a csótány közvetlen érintkezésekor az embereknél ez allergiás reakciót válthat ki. Ezt a reakciót általában a csótány váladéka és ürüléke okozza.

  Küldje el telefonszámát, visszahívjuk

   A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

   A csótányirtás módszerei

   Fontos tudni, hogy a csótányirtásra alkalmazott megfelelő technológiát, csótányirtó szakemberünk a helyszínen választja ki. Mindig azt, amellyel a legsikeresebb eredményt tudjuk elérni, és csótánymentes környezetet tudunk biztosítani. A gélezéses és a permetezéses módszer között árkülönbség nincs, viszont ha kiegészítő módszert szeretne, akkor a díjszabás változik. A kiegészítő módszerről telefonon vagy személyesen is tudunk adni tájékoztatást!

   Csótányirtás gélezéssel:

   A legújabb módszer csótányirtásra. Alkalmazása során, a csótányirtó szakember a gélből „kis pöttyöket” fecskendez ki a csótányok közelébe. Mivel a rovarok éjszaka elkezdenek élelem után kutatni, meg fogják találni a gélt és elfogyasztják azt. Az irtás sikeressége érdekében fontos, hogy az élelmiszerforrásokat gondosan csomagoljuk be, így biztosan a gélt fogják először megtalálni. Az irtószer idegmérget tartalmaz, amely pár perc után már ki is fejti a hatását és a csótányok pusztulása megkezdődik. A csótányok a méregtől elhullott társaikat is megeszik, így a méreg újra aktiválódik. Ezzel a módszerrel nem fogunk annyi tetemet találni, mint a permetezésnél.

   A gélezés előnyei:

   • Bármely időpontban alkalmazható, ugyanis a géllel történő kezelés után nem kell elhagyni a kezelt felületet!
   • Nem igényel előkészületet, nem szükséges kiüríteni a bútorzatot.
   • Alkalmazása nem észrevehető: a szakember olyan pontokra helyezi ki a gél pöttyöket, ahol senkit sem zavar. Használatakor a szakember 3-5 milliméteres pontokat helyez el a vizes blokkokban (konyha, fürdőszoba, WC) és a repedésekben.
   • A gél kihelyezése könnyű, nem időigényes és nem hagy nyomot maga után.
   • Hatástartóssága rendkívül nagy, akár 2,5 hónap.
   • A környezetre nem ártalmas.
   • Csak csótányfajokra ártalmas.
   • Illatosított mérgezett csaléteknek számít.
   • A gél hatására a csótányok elfogyasztják egymás holttestét, így kevesebb tetem marad.

   Csótányirtás permetezéssel:

   A legelterjedtebb csótányirtási módszer a permetezés, amely során mikrokapszulázott, kombinált irtószert alkalmazunk. Az irtószer a tartós hatás érdekében egy taglózó és egy kiűző szert tartalmaz. A permetezés során egy tartós méregmezőt alakítunk ki a csótányok közlekedési felületén. Végtagjaikkal összegyűjtik a mérget, majd tisztálkodás során szájszervükkel a szervezetükbe juttatják azt. A permetezés hatása rendkívül gyors. A kétfázisú csótányirtás egyik módszere. Fertőzött helyszínen a leghatásosabb és leggyorsabb csótányirtó módszer. A permetezés háziállatra, gyermekre nem veszélyes, biztonságosan alkalmazható módszer.

   Kiegészítő módszerek:

   Kiegészítő módszerként ajánljuk a hidegködképzést vagy a füstképzést. Legfőbb előnyük az, hogy az olyan résekbe, repedésekbe és nyílásokba is eljutnak, melyeket szakemberünk nem ér el.

   Fontos tudni, hogy az alkalmazott irtószerek melegvérű élőlényekre nem veszélyesek és nem ártalmasok!

   Hogyan zajlik egy csótányirtás?

   Telefonos egyeztetés:

   A megrendelés telefonon történik. A telefonos megbeszélés során megadjuk a pontos, fizetendő összeget és a legközelebbi időpontot. Minden fontos információval ellátjuk kedves megrendelőinket.

   Az irtás elvégzése:

   1. A csótányirtó szakember felméri a fertőzöttséget, a környezetet és a lakás tulajdonságait.
   2. Megállapítja a csótány fajtáját. Ez alapján fogja tudni, hogy melyik irtási módszert alkalmazza.
   3. Megállapítja, majd megmutatja a megrendelőnek, hogy hol kezdődhetett a fertőzöttség és milyen okból. Elmondja mit kell annak érdekében tenni, hogy a csótány fertőzöttség teljes mértékben megszűnjön.
   4. A szakember elvégzi az irtást. Az irtás időtartama függ a lakás méretétől és a fertőzöttség szintjétől.

   További kérdések és válaszok a csótányirtással kapcsolatban: kattintson ide!

   Ajánlatkérés

   Csótányirtás árak

   Cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül! A lakossági árak az alábbi linken találhatók:

   Csótányirtás árak megtekintése

   Fontos!

   Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak. Az árak egy helyszínre vonatkoznak.

   Ajánlatkérés