Ahogy a hosszú télből beleléphettünk a meleg tavaszba, biztosan egyre többen találkoztunk különböző bogarakkal, rovarokkal. Ez az időszak egyértelműen a természet újjáéledéséről szól, hiszen szépen kirügyeznek a fák, ébredeznek a virágok és így az állatok is újra szorgoskodnak. Természetesen a nagy hideg után a rovarok örülnek a legjobban a melegebb időjárásnak és jó (?!) nézni, ahogy sürögnek-forognak a földön.

Hangyairtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Ebben az időszakban sokszor fordul elő hogy ezek az állatok, mint hívatlan vendégek otthonainkba költöznek be és olyankor nincs mit tenni, ki kell őket irtani minél előbb, hiszen hatalmas károkat tudnak tenni. A hangya az a kártevő, ami szinte minden házban megtalálható, ám akkor már baj van, ha nem csak 1-2 eltévedt egyedről beszélünk. Nézzük hát, mi a teendőnk, ha nem szeretnénk, hogy hangyák költözzenek be hozzánk.

  A legfontosabb ez esetben is a megelőzés

  Mint más kártevőről, a hangyákról is igaz a mondás, hogy sokkal könnyebb távol tartani őket a lakásból, mint kiirtani. Ezért jobb, ha még időben elkezdünk bevetni minden tippet, trükköt, házi praktikát, mely segíthet nekünk ebben. Hiába van kisgyerek a lakásban, ilyenkor búcsút kell mondani az ágyban evésről és a tévé előtti nasizástól is. Ha folyamatosan morzsás a lakásunk, ne csodálkozzunk, ha beköltöznek hozzánk a hangyák, ahogy ezt észreveszik. A legjobb, ha a konyhában, az étkezőasztalnál ülve fogyasszuk el ételeinket, melyet mindig tegyük egy alátét, vagy tányér felett, ami majd összegyűjti a morzsákat és könnyebb lesz a takarítás. Figyeljünk arra mindig, hogy a legapróbb árulkodó nyomot is eltakarítsuk evés után, hiszen másodpercek alatt megjelennek ezek az apró állatok az asztal körül, ha egy kis maradékot találnak, ugyanis rendkívül jó szaglásuk miatt messziről megérzik, hogy merre található számukra egy kis elemózsia.

  hangya-fb

  Az édes dolgok, mint a lekvár, a méz, a puding és a szörp pedig azonnal oda csalogatja őket a konyhába. A konyha rendszeres és alapos kitakarítása és fertőtlenítése mellett arra is ügyelnünk kell, hogy az ételeinket légmentesen lezárt tárolókban tároljuk annak érdekében, hogy semmilyen kártevő ne találja meg őket. Ha ennek ellenére mégis megjelennek a hangyák az otthonunkban, álljunk neki egy alapos nagytakarításnak, mossunk fel többször fertőtlenítőszeres vízzel, vigyük le a szemetet, hiszen az ebben található ételmaradék még jobban becsalogatja őket hozzánk. Takarítás után érdemes lehet vásárolni néhány biztonságos hangyacsapdát, mely nem jelent veszélyt sem a háziállat, sem a kisgyermek számára. Persze azért ne ezzel játsszon egyik se, ezeket a csapdákat helyezzük el a lakásnak azon pontjain, ahol sűrűn megfordulnak a hangyák.

  Mikor nem jönnek be a házi praktikák?

  A fent leírtak nem azt jelentik természetesen, hogy a hangyák csak a koszos és elhanyagolt lakásokba térnek be. Ezekkel az óvintézkedésekkel talán csak megakadályozhatjuk, hogy betérjenek hozzánk. Hiszen, ha ételt nem találnak, nincs is kedvük nálunk maradni. Ha már bekövetkezett a baj, akkor sem kell pánikba esni. Természetesen kellemetlen, ha bármilyen bogárral találkozunk az otthonunkban, de szerencsére a hangyákat is ki lehet irtani. A hangyacsapda és a más egyéb egyszerűbb hangyairtó módszer akkor válhat be, ha csak néhány hangyát találunk és nem arról beszélünk, hogy az egész boly ellepte a lakásunkat. Ilyenkor, mikor még csak pár egyeddel találkozunk, megpróbálkozhatunk a vegyszermentes irtással is, mellyel nem hagyunk ökológiai lábnyomot sem magunk után a világban.

  A cukor kiváló módszer lehet a hangyák otthoni irtására

  A cukor kiváló módszer lehet a hangyák otthoni irtására

  Főleg akkor, ha pici gyerek van a családban, aki már csúszik, mászik a földön, akkor érdemes olyan irtási módot bevetni, mely nem lesz káros az ő életére. A legismertebb házi irtószer a sütőpor, melyet kevés cukorral kell összekeverni és a hangyák útvonalára szórni. A sütőpor mellett hatásos lehet még a porított paprika, a szódabikarbóna, a szegfűszeg is és rengetegen a fahéjra esküdnek. Jó lehet még az ecetes felmosás, illetve az is, ha fokhagymagerezdeket helyezünk le a padlóra. Ezek a vegyszermentes módszerek pár hét alatt meg kell, hogy hozzák az eredményt, akkor azonban, ha ennyi idő alatt sem menekültek el a kártevők otthonunkból, mindenképpen be kell vetnünk néhány drasztikusabb fegyvert is. Szakértők szerint az is segíthet, ha a házon lévő repedéseket, fugahézagokat be tudjuk tömni, hiszen így már nehezebben fognak tudni bejönni hozzánk ezek az állatok.

  Szakszerű hangyairtás, mely hónapokig hat

  Amikor már a házi praktikák nem jönnek be, mindenképpen hívni kell egy szakképzett irtót, aki segítségünkre lesz. Mivel a hangyák rejtett életmódot élnek, mi csak a dolgozó egyedekkel futhatunk össze, a bolyuk pedig valószínű a közelben található. A lakásokba és az otthonokba legtöbbször a házi hangyával, a gyepi hangyával és a fekete hangyával találkozhatunk. A dolgozó egyedek a legkisebb repedésen is bejuthatnak otthonainkba, miközben ők valamilyen élelmiszer után kutatnak. Amennyiben hozzánk is be tudnak férkőzni, emellett még táplálékot is találnak, nagy a valószínűsége, hogy a dolgozó jelez a többi hangyának és ilyenkor nagyobb tömeg hangya jelenik meg az élelmiszergyűjtés miatt.

  A szakszerű hangyairtást manapság már olyan szerrel végzik, mely emberi szervezetre és háziállatunk szervezetére sem ártalmas, ám a hangyák ellen mégis hatékonyan felveszi a harcot. A szakszerű hangyairtás lehet permetezéssel, porozással, vagy hangyairtó csalétek kihelyezésével is. A profi hangyairtó szakember által elvégzett irtás tartós hatású szerrel történik és felületi kezelést is jelent. Mivel ez a szer teljesen szagtalan, nem szükséges nagy szellőztetés irtás után, a szer teljesen veszélytelen és folt nélkül is szárad, így semmin nem fog nyomot hagyni. A szakszerű hangyairtás után az irtószer több hónapon keresztül fejti ki a hatását, ezért biztos, hogy egy jó darabig teljesen el fogják kerülni a lakásunkat ezek a kártevők. Ezzel az idővel pedig bőven át lehet hidalni a hangyák rajzási időszakát, így egy egyszeri szakszerű hangyairtás általában egy teljes évre megszünteti a problémánkat. Azonban sokszor előfordul, hogy a hangyák visszatérnek egy év elteltével hozzánk, ilyenkor az irtást meg kell ismételni.

  Hogyan szabadulhat meg kényelmesen a hangyáktól?

  Hívjon minket és segítünk