Az ágyi poloska egy félfedelesszárnyú rendbe tartozó ízeltlábú rovar, amely a vérszívó poloskák családjába tartozik. Rendkívül gyakran megjelenő rovar, ami igencsak megkeseríti az emberek életét, kiirtása sem egyszerű. Sok tulajdonos nem érti, hogy hiába tiszta és rendezett az otthona, mégis megjelennek a kis vérszívók. Hogyan kerülnek ezek a rovarok a lakásba?

Poloskairtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében az ágyi poloskák? Hívjon most vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Az, hogy egy lakás vagy ház mennyire tiszta és rendezett, sajnos nincs összefüggésben a poloskák megjelenésével. Vagyis hiába kiváló a higiéniai állapota az otthonunknak, az nem fogja eltántorítani vagy elűzni ezeket a rovarokat.

  Sokszor mi magunk hozzuk be őket

  Annak ellenére, hogy nem vagyunk tisztában a dologgal. Azok, akik gyorsan cserélődő, nagy tömeggel dolgoznak nap mint nap, kiemelt veszélynek vannak kitéve az ágyi poloskák szempontjából. Azok szintúgy, akik mások lakásába járnak dolgozni vagy kerülnek napi szintű kapcsolatba.

  A tömegközlekedés is egy potenciális veszélyforrás, hiszen fogalmunk sincs arról, hogy korábban ki ült előttünk az ülésen, vagy hány ember fogta meg a fogantyút az elmúlt órákban. Mivel az otthoni tisztaság nincs összefüggésben az ágyi poloskák megjelenésével, akár egy jól szituált embertől is könnyedén átvándorolhatnak hozzánk.

  Vérszívó lakótársaink, az ágyi poloskák

  Vérszívó lakótársaink, az ágyi poloskák

  Utazáskor is könnyen találkozhatunk a vérszívókkal. A sűrű vendégforgalom miatt sok szállodában vannak gondok a folyamatos takarítás és a rendszeres irtás ellenére is. Hiába a folyamatos takarítás és a higiéniai szabályok betartása, a vendégek könnyedén átadhatják-átvehetik a poloskákat anélkül, hogy a személyzet tudomást szerezne róla.

  Bár a kórházakra speciális takarítási és higiéniai szabályok vonatkoznak, sokkal szigorúbbak, mint máshol, ez sem garantálja azt, hogy ne jelenjenek meg az ágyi poloskák. Amikor a beteg hazatér a kórházból, érdemes minden holmiját kimosni, és átnézni, hogy nem érkezett-e vele néhány kellemetlen vendég is.

  Jöhet a szomszédtól is

  A szomszédtól is simán átjöhetnek az ágyi poloskák az apró lyukakon és repedéseken keresztül. Igazából ez a leggyakoribb formája ezeknek a terjedésének. Általában az alsó vagy a felső szomszéd az, ahonnan jönnek az állatok, de előfordulhat, hogy az oldalsó szomszéd a bűnös. A szomszédokra elsősorban akkor kell gyanakodni, ha rendszeres időközönként felmerülő probléma az ágyi poloska megjelenése, nem pusztán egy vagy két alkalommal történik meg. Az ágyi poloska kellemetlen téma, a szomszéd valószínűleg nem szívesen vallja be, hogy ezzel küzd. Sajnos azonban nála is meg kell történnie a megfelelő irtásnak ahhoz, hogy a saját otthonunkban se kelljen állandóan velük szembesülni.

  Mit tehet az ágyi poloska ellen?

  Hívjon minket és segítünk