Cégünk Székesfehérváron és Fejér megyében vállal darázsirtást. Árainkról telefonon és e-mailben is érdeklődhet. Mindenki számára egyedi árajánlatot küldünk az egyeztetett részletek után. Az összeg egyszeri és minden költséget tartalmaz. Fontos, hogy minden kérdést egyeztessünk és szükség esetén felmérést végezzünk.

Székesfehérváron számos családnak segítettünk már darázs problémájától megszabadulni. Rugalmas kiszállást biztosítunk, akár késő délután vagy kora reggel is tudjuk vállalni a darázsirtást. Az irtás ideje a munka nehézségétől és a fészek hozzáférhetőségétől függ. Általában 30-90 perc. Munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!

Mindenképpen bízza ránk a darázsirtást, ha Ön már nem boldogul vele. Mi senkinek sem tanácsoljuk a házilagos kezelést, ugyanis akár egy darázs csípés is súlyos következményekkel járhat.

Hol találkozhat darazsakkal, darázsfészekkel?

 • Cserép alatt
 • Szigetelésbe költözve
 • Redőnytokban
 • Ereszcsatorna alatt
 • Farakásban
 • Kamrában
 • Kerti tárolóban
 • Teraszon

Milyen darazsakkal találkozhatok? 

Magyarországon közel 200 darázsfajjal találkozhatunk. A legismertebbek ezek közül: német darázs, lódarázs, kecskedarázs

Nagyságuk 15-20 milliméter közé tehető, de a legnagyobbak az 50 millimétert is elérhetik. Testük színe sárgás-fekete, a lódarázsé barna. Fullánkkal és méreggel is rendelkeznek, közeli rokonok a méhekkel, de semmiképpen sem szabad összekeverni velük. A méhek védett állatok, kiirtásuk súlyos büntetéssel jár és rettentően nagy felelőtlenség. Ha méhek zavarják környezetét, mindenképpen keressen fel egy méhész szakembert.

Fészkük nagyon sok helyen megtalálható, akár épületben, falban és még a földben is. A kolóniában a királynő több ezer dolgozóval él együtt. Napközben mozognak, sötétedéskor visszavonulnak fészkükbe. Fészkük bottal való piszkálásával csak rontunk saját helyzetünkön, ilyenkor a dolgozók rendkívül agresszívvá válnak. Télen nyugovóra térnek, azonban a tél elteltével a királynő felébred és elkezdi a fészek építését.

Hogy történik a darázsirtás? 

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A darázsirtást minden esetben egy szakszerű felméréssel kezdi kollégánk. Öntöl csupán egy kisebb behatárolható területet várunk, ahol észlelte a darazsak mozgását, moraját. A felmérés során kollégánk eldönti, hogy milyen módszer a tökéletes választás.

  Porozás: Elektromos áram közelében vagy zárt padlástérben a porozás lehet a leghatásosabb módszer.

  Permetezés: Az irtószer taglózó és kiűző szer egyben. Az irtás alkalmával a darazsak és a fészkek legnagyobb része elpusztul. Ezután a kiűző szer hatására az éppen nem a fészekben tartózkodó darazsak is elpusztulnak.

  Kiszállásunk rugalmas, akár esti időpontban vagy hétvégén is rendelkezésükre állunk. A darázsirtás biztonságos, az irtás ideje alatt csak a szakemberünk tartózkodik a helyszínen a megfelelő védőöltözetben. Darázsirtás során a lehető legfontosabb, hogy találjunk egy bemeneti nyílást, ahol a darazsak közlekednek. Ha ez a nyílás megvan, az irtás 100 %-os hatékonysággal alkalmazható.

  Mi történik a fészekkel az irtás után?

  Ha a fészek eltávolítása bontás és rongálás nélkül megoldható, akkor kollégánk természetesen elszállítja. Ha elérhetetlen helyen van és csak rombolással lenne kiszedhető, akkor nem minden esetben távolítjuk el. Ebbe az elhalt fészekbe már semmi esetre sem fognak visszaköltözni a darazsak.

  A darázscsípés veszélyei 

  A darázs fullánkján keresztül juttatja el áldozatába mérgét. A darázscsípés duzzanattal, égő, fájdalmas érzéssel jár. Ha több csípés keletkezik egyszerre és erős allergiás reakciót vált ki, azonnal orvoshoz, sürgősségi ügyelethez kell fordulni. A legveszélyesebb az arcon, nyakon ejtett csípés. A darázs egészségügyi kártevő, kiirtása fontos és elengedhetetlen a lakott környezetből.

  Cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül! A lakossági árak az alábbi linken találhatók:

  Darázsirtás árak megtekintése

  Fontos!

  Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak. Az árak egy helyszínre vonatkoznak.