Cégünk nagy tapasztalattal végez csótányirtást Székesfehérváron és Fejér megyében. A csótány legfőképp Budapesten terjedt el, de az idő múlásával egyre több vidéki városban is megjelent. Székesfehérváron nem csak egy lakótelepi lakásban, hanem egy családi házban is észlelhetünk csótány fertőzöttség.

Akár a székesfehérvári piacról, egy zsák zöldséggel is haza tudjuk vinni a kellemetlen csótány fertőzöttséget.

Magyarországon leginkább négyféle csótány fajjal találkozhatunk. Ezek:

 • Német csótány
 • Konyhai csótány
 • Amerikai csótány
 • Erdei csótány

Leggyakrabban Magyarországon a német és konyhai csótánnyal találkozunk.

Konyhai csótány

A konyhai csótány rendkívül elterjedt faj Magyarországon. Feketés-barna színű, 17-30 milliméter nagyságú. Csápja a testhosszával majdnem egyméretű. Nem tud repülni. Rejtett életmódú rovar, általában éjszaka indul táplálékkereső útjára. Nappal akkor válik láthatóvá, ha jelentős fertőzöttség alakult már ki.

Legtöbbször a konyhában, fürdőszobában, vizes helyiségekben találkozhatunk velük.

Az éhezést jól viseli, a szomjazást nem, ezért jelenik meg először a vizes helyiségekben. Szereti fogyasztani az emberi élelmiszert. Jelentősen be tudja szennyezni vizeletével és ürülékével az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert. A hideg időjárást is jól tűri, ezért a csatornarendszerben is el tud szaporodni. Kifejléssel szaporodik, petetokjában 16-28 pete van, melyet 1-6 napig hurcol, amjd elejti. A lárvák 2-4 hónap elteltével kelnek ki.

Német csótány 

A német csótány sárgás-barna színezetű, 10-15 milliméter nagyságú. Teste lapított, így könnyen tud mozogni a legapróbb résben, repedésben. Szuper képessége, hogy a mennyezeten is képes járni. Legfőbb előfordulási helye a vizes helyiség(konyha, fürdőszoba). Itt talál magának vizet és élelmet is. Kifejléssel szaporodik, petetokjában 16-56 darab pete található.

Amerikai csótány 

A legnagyobb faj, ami ismert Magyarországon, 35-45 milliméter nagyságú. Nagyon szereti a meleg, nedves helyeket. Szárnyait tudja repülésre használni. Gyakran a lefolyóban, csatornában található meg.

Erdei csótány 

Az erdei csótány másik nevén lapp erdeicsótány. Az utóbbi időben nagyon sok helyről kaptunk bejelelentést, hogy repülő csótánnyal találkoztak. Igen, ez lehetséges. Erdős, fás környezetben előfordulhat. Barnás színezetűek, hasonlítanak a benti területen megjelenő csótányokkal, de szárnyuk miatt könnyen megkülönböztethetőek. Az erdei csótány közege nem a lakás, bejutás után rövidesen elpusztul. Nem szükséges ellen irtószeres kezelést védekezni. Legjobb megoldás a szúnyogháló használata. 

Hogy történik a csótányirtás?

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Csótányirtás permetezéssel

  Permetezés során kombinált irtószert alkalmazunk. Ez áll egy taglózó és egy mikrokapszulázott hatású irtószerből. Sávpermetezés után, az irtószer hatásának növelése és megtartása érdekében a lakást 7 napig nem szabad felmosni és felporszívózni. Tartós méregmezőt alakítunk ki. A csótányirtás után 2 órára el kell hagyni a lakást, házat. 2 óra elteltével vissza kell menni és ki kell szellőztetni. 

  Csótányirtás gélezéssel

  A legújabb, legmodernebb módszer csótányirtásra. A gélből a szakember pici gél pöttyöket fecskendez ki a vizes helyiségekbe. A gél színtelen, szagtalan, tehát semmilyen zavaró tényezővel nem jár. A csótányok éjszaka táplálék után indulnak és könnyen megtalálják a kihelyezett gélt. A gél idegmérget tartalmaz, mely nagyon hamar elkezdi kifejteni hatását és a csótányok elhullása megkezdődik. Teljesen biztonságos gyermek és háziállat mellett, ugyanis nagyon nagy mennyiség elfogyasztása után okozhatna problémát.

  Csótányirtás – Árak

  Cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül! A lakossági árak az alábbi linken találhatók:

  Csótányirtás árak megtekintése

  Fontos!

  Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak. Az árak egy helyszínre vonatkoznak.