Dunaújvárosban és környékén vállalunk szakszerű, biztonságos, végleges darázsirtást.

Felmérés vagy szóbeli egyeztetés után mindenkinek egyedi árajánlatot adunk. A megadott összeg egyszeri, előzetes egyeztetés nélkül plusz költséget nem számolunk fel. Számos családnak segítettünk már darázs problémájától megszabadulni. Rugalmas kiszállást biztosítunk, akár késő délután vagy kora reggel is tudjuk vállaljuk munkavégzést. Az irtás ideje a munka nehézségétől és a fészek hozzáférhetőségétől függ. Általában 30-90 perc. Munkánkra 100%-os garanciát vállalunk! 

Darázsirtás házilag

A házilagos, egyéni irtást senkinek sem ajánljuk! Ez életveszélyes is lehet! Egy darázsfészekben soha nem egyetlen egy darázs van, hanem akár több száz, több ezer. Azonban egy csípés is halálos lehet, ha az nyakon, szájban, arcon keletkezik és az illető akár még allergiás is rá. Ha lódarazsat látnak, akkor ne is gondolkozzanak azon, hogy egyedül megpróbálják kiirtani. Előfordult már olyan eset, hogy a szakemberünk védőöltözetét is átszúrta!

Ha látható a fészek és nagyon pici, tehát a kezdetleges fázisban talán még el tudnak vele boldogulni. Ha nem látszik a fészek, mert rejtett helyen van, felesleges próbálkozni. Védőöltözetet, méhész ruhát mindenképpen vegyen fel. A hajnali órában talán még nem olyan aktívak, a déli időszakban nagyon vadak és veszélyesek. A messzire lövő sprayk hatásosak lehetnek, ha fészek 10-15 cm-nél kisebb. Ennél nagyobb példánynál ne próbálkozzon! Egy darázsirtó spray ára körülbelül 1400 Forint, amely 1 alkalomra és nagyon kevés darázs elpusztítására alkalmas.

A professzionális irtás ára 25.000 Forint környékén mozog, teljesen biztonságos Ön és családja számára és végleges megoldást jelent!

Milyen darazsakkal találkozhatok? 

Magyarországon leginkább előforduló fajok: német darázs, lódarázs, kecskedarázs.

Méretük körülbelül 15-20 milliméter közötti, de akár az 50 millimétert is elérhetik. Testük színe feketés-sárgás, a lódarázsé inkább barnás. Fullánkjuk és mérgük is van,  nagyon közeli rokonok a méhekkel, de nem szabad összekeverni őket. A méhek rendkívül védett állatok, kiirtásuk óriási büntetéssel jár. Ha méhek zavarják Önt és környezetét, keressen fel egy méhészt, aki be tudja fogni őket.

A kolóniában egy királynő és több ezer dolgozó él . Napközben aktívak, alkonyatkor visszavonulnak fészkükbe. Télen táli álomra térnek, azonban tavasszal a királynő felébred és elkezdi a fészek építését.

A darázsirtás menete

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Az irtás Ön és családja, házikedvencei számára is teljesen biztonságos. Hiszen ezért kér fel minket professzionális, végleges irtásra. 

  1. Felmérés:

  Szakemberünk kiérkezik a helyszínre és felveszi védőöltözetét. Ezután csak messziről egy jól körülhatárolható helyet kell neki mutatni, ahol a legtöbb darázs szálldosását észlelték. A kollégánk a körülményeket figyelembe véve fogja eldönteni, hogy melyik módszer lesz a leghatásosabb a kolónia elpusztítására.

  1. Módszerek:

  a.) Porozás géppel: Elektromos áram közelében vagy zárt térben a porozás lehet a leghatásosabb.

  b.) Permetezés: Az éppen fészekben vagy közelében tartózkodó példányok azonnal lepotyognak, elpusztulnak. Az irtószer mikrokapszulázott, hosszantartó hatása miatt a később visszatérő társaik ugyanúgy meg fognak halni. Az irtószer hatása napról napra csökken, azonban nagy felületre van kijuttatva, így minden egyed tud vele érintkezni.

  Több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy permetezéssel a legkönnyebb megszabadulni tőlük. A munka során csak szakképzett kollégánk tartózkodhat a fertőzött helyszínen, ő is csak védőöltözetben. Saját biztonságuk érdekében jobb ha távolabb vonulnak.

  Mi történik a darázsfészekkel? 

  Láttunk már 1 méter x 60 centiméteres darázsfészket is. Ezt elég nehéz elszállítani, de megoldható. Ha a fészek bontás nélkül eltávolítható, akkor kollégánk elviszi a helyszínről.  Tető és fal bontását nem vállaljuk. A kezelt fészek el fog halni, ebbe már nem fognak visszaköltözni a darazsak.

  A darázscsípés veszélyei

  A csípés életveszélyes. Durva allergiás reakciót válthat ki. Ha érzékeny helyen keletkezik, például arc vagy nyaki tájékon, akkor a duzzanat akár levegőnket is elveheti. Ha ilyen rakciót tapasztalunk azonnal orvoshoz kell fordulni!

  Cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül! A lakossági árak az alábbi linken találhatók:

  Darázsirtás árak megtekintése

  Fontos!

  Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak. Az árak egy helyszínre vonatkoznak.