Professzionális bolhairtást Dunaújvárosban és a környező településeken is vállalunk.

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Hogyan kerülhet a lakásba, házba?

  Legkönnyebben akkor fertőződhet környezetünk, ha háziállatunk bolhás. Az udvarról is bevihetjük, ha szoktunk kóbor kutyával vagy macskával találkozni. Állattartó telepeken, istállókban is gyakori vendég szokott lenni. A bolhák nagyon apró, szemmel alig látható, 2-4 milliméteres rovarok. Testük oldalról lapított, de ez csak közelről látható. Szájszervük vérszívásra alkalmas. A kifejlett bolha szív vért, a lárvák lehulló, elhalt hámsejtekkel, bolhaürülékkel táplálkoznak. A bolhák hátsó lába ugróláb, akár 1 méter magasságig is képesek felugrani.

  Elnevezésükből megállapítható, hogy milyen élőlény vérével táplálkoznak. Magyarországon leginkább előforduló fajok: Emberbolha, Kutyabolha, macskabolha. A gazdatestre való felugrás után harminc perccel már el is kezdi a vérszívást, két nap múlva párosodik. Néhány nap múlva elkezdi lerakni a petéket. Egy nőstény naponta 20-30 petét rak le. A peték kiszóródnak az állat szőréből, majd a padló réseiben bújnak el. A lárva 2 nap múlva kel ki, majd kétszer levedlik. A kikelés után 14 nap elteltével bebábozódik, majd kis idő elteltével kikel a rovar. Az emberi léptekre, dobbanásra ugrik fel a kiszemelt testre. Legelőször a bokán jelenik meg csípés, mert azzal a területtel érintkezik először a bolha. Innen tudhatjuk, hogy valószínűleg nem ágyi poloskánk van.

  Emberbolha

  Az emberbolha nem válogatós, emberi és állati vért is szívesen fogyaszt. A lakás, ház bármely pontján megtalálható. Könnyen elbújhat olyan helyen, ahol a széksorok rögzítettek, például moziban, színházban és tömegközlekedési járművön.

  Kutyabolha, macskabolha

  Sajnos a kutyabolha és a macskabolha is szívhat emberi vért. Lakásunk, házunk legtöbbször háziállatunk bolhássága miatt fertőződik be. Honnan tudhatom, hogy bolhás a kutyám, macskám? Ha gyakran vakarózik és nem tud nyugodtan pihenni, akkor valószínű, hogy bolhás. A rövidebb, világosabb szőrű állatokon hamarabb észrevehető a fekete színű bolhaürülék, illetve az ugráló élőlények is elég feltűnőek.

  A csípés az állatoknál okozhat gennyes bőrgyulladást, erős szőrhullást. Férgessé is válhat, ha   vakarózás, rágcsálás közben lenyeli a galandférges bolhát. Mindenképp kezelni vagy állatorvossal kezeltetni kell fertőzött macskánkat vagy kutyusunkat. A lakásban csak úgy szűnhet meg a fertőzés, ha az állat már jól van. Bolhairtásnál különösképp figyelnünk kell az állatok fekvőhelyére. 

  Hogy történik a professzionális irtás?

  A legfontosabb, hogy kiderítsük honnan fertőződött be otthonunk. Minden körülményt meg kell vizsgálnunk. Általában a háziállatok hurcolják be a fertőzöttséget, de haszonállataink is lehetnek bolhásak. Egy etetés alkalmával lábunkra ugorhatnak az élősködők, majd ezeket könnyen be tudjuk vinni a lakásba. Az állatok kezelésével közel egyidőben kell elvégezni az irtást.

  Permetezés során a falakat körülbelül 1 méter magasságig permetezzük. Ilyenkor minden kezelésre kerül, ugyanis a rovar bárhol megbújhat. Az irtószer kombinált, tartalmaz egy taglózó hatású és egy mikrokapszulázott összetevőt. A kezelés előtt célszerű egy tűzforró vizes felmosást elvégezni. A kezelés után 2 órán át nem szabad a lakásban tartózkodni. 2 óra elteltével vissza kell menni és ki kell szellőztetni.

  Bolhairtás házilag 

  A házilagos irtás legfontosabb része a háziállat kezelése. Az alábbiakban a lehetőségeket részletezni fogjuk. Ha ez megtörtént naponta több alkalommal tűzforró vízzel kell felmosni a lakás összes pontját. Ez lehet akár 3-4 alkalom is. Ezt egy hétig kell minden nap megismételni, így nagy rá az esély, hogy professzionális segítség nélkül is meg tud tőlük szabadulni. 

  Így védjük meg házikedvencünket:

  1. Nyakörv alkalmazása: A nyakörv akár 8 hónapig is hatásos lehet. Célszerű a drágább, minőségibb változatát megvásárolni.   Riasztásra tökéletesen alkalmasak.
  1. Rácsepegtető oldat: A csepegtetést havonta kell megismételni, hogy elérjük a legnagyobb hatékonyságot. Mindig az előírt mennyiséget kell alkalmazni, ugyanis hogyha alul adagolunk, akkor az élősködő rezisztenssé válhat a szerre, túladagolás esetén pedig házikedvencünket veszélyeztetjük.
  1. Spray: A spray felvitele nagyon bonyolult és időigényes, főleg hosszúszőrű és nagytestű kutyáknál.

  Bolhairtás – Árak

  Cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül! A lakossági árak az alábbi linken találhatók:

  Bolhairtás árak megtekintése

  Fontos!

  Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak. Az árak egy helyszínre vonatkoznak.