Cégünk professzionális patkányirtással foglalkozik. Legyen akár magánszemély vagy vállalkozó, minden esetben megtaláljuk a tökéletes megoldást, hogy rágcsálómentes környezetben élhessen.

Magyarországon a 2 legjellemzőbb faj: Házi patkány, Vándorpatkány

A házi patkány kisebb, mint a vándorpatkány. Farka testénél hosszabb, míg a vándornak testénél rövidebb. Mindketten rendkívül szapora állatok, 8 hetesen már ivarérettek. Állandó rágási ösztönük van, koptatniuk kell fogukat. Szívesen fogyasztanak szemes takarmányt, terményt, emberi élelmiszert, rovarokat, kutyaeledelt és macskaeledelt. Rágásukkal óriási károkat okozhatnak a villanyvezetékben, a szigetelésben és emellett befertőzik élelmiszereinket is.

Patkányirtás házilag- Ötletek, tippek 

 1. Szüntessük meg a behatolási pontokat! Lássuk el ráccsal a pincében lévő ablakokat, a törött ablakot pedig cseréljük ki. A falban található lyukakat vakoljuk be.
 1. Rozsliszt és gipsz: Keverjük össze a két összetevőt. Több legyen a rozsliszt, mint a gipsz. Adjunk hozzá ánizsolajat és 3 kanálnyi cukrot. A végtermék mellé egy kis tálkába tegyünk vizet. Ettől fog megpuffadni a gipsz. A víz mindig legyen pótolva, de figyeljünk arra, hogy mindezt kesztyűben végezzük.
 1. Tartsunk rendet a tárolóinkban, kamrában, pincében, padláson. A feleslegesen tárolt szemétben, nagyon szuper kis fészket tudnak maguknak kialakítani a patkányok.
 1. Ha háziállatunk van, tápját tároljuk inkább műanyag edényben elzárva.
 1. Ha haszonállatunk van, a terményt tároljuk zárható, műanyag hordókban.

Hogy történik a patkányirtás?

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A helyszín felmérése, feltérképezése 

  Kollégánk megkeresi a behatolási pontokat, tanácsokkal látja el Önt, ezek megszüntetésére, hogy későbbi fertőzöttség ne alakuljon ki. Fontos jelek:

  • Elhullajtott állati szőr
  • Ürülék
  • Vizelet
  • Rágásnyomok
  • Jellegzetes szag
  • Étel maradékok (pl. Dióhéj)

  Irtási módszereink kiválasztásánál a legfontosabb, hogy környezettudatos és biztonságos módot válasszunk. A mérget kizárólag zárt dobozban helyezzük le, tehát a rágcsálón kívül már nem férhet hozzá. Az etetőállomás szóródásmentes kialakítású, így a méreg nem tud máshova eljutni.

  Patkányirtás irtószerrel:

  Az etetőállomás erős, az időjárás viszontagságainak ellenálló műanyagból kerül legyártásra és kulccsal zárt. A méreg rögzített, tehát a patkánynak a helyszínen kell elfogyasztania azt, nem tudja magával vinni és fészkében elraktározni. A hatóanyag tartalom sokkal magasabb, mint a boltban kaphatóé. A patkány a méreg elfogyasztása után 24-48 órán belül pusztul el, azonban meg kell várni, hogy az egész patkány család fogyasszon a méregből. Ezért szoktunk kérni 1 hét türelmi időt.

  Patkányirtás irtószermentesen:

  Ragacslappal: A ragacs csak kiegészítő módszerként jó, akkor esik tőle csapdába a patkány, hogyha már fogyasztott a méregből. Nagyon okos állat, ha csak a farka ragad be, könnyen lerágja azt és már megy is tovább. Hidegben ez a ragacs megdermed, nem hatásos.

  Élvefogóval: Az élvefogó csapda egy patkányt talán el tud kapni, de a többiek ezután már gyanakodni fognak és nem biztos, hogy belemennek. Utálják az emberek szagát. Illetve ha látják társuk csapdába esését, nagy valószínűséggel már nem fognak az élvefogó közelébe menni.

  Lecsapós csapdával”patkánytiló”: Ez a legkíméletesebb módszer. A patkány a lecsapás alkalmával azonnal elpusztul. Mivel nagyon okos, leginkább a patkánytilót el szokta kerülni.