A legtöbb háztartásnak előbb vagy utóbb meg kell küzdenie a hangyák inváziójával a konyhában vagy más helyeken. Ezeket a kis rovarokat nagyon nehéz teljesen kiiktatni, főleg, ha olyan elemek vannak a lakásban, amik vonzzák őket.

Az élelmiszerek, növények és hulladékok maradványai szinte mágnesként működnek, így a hangyák állandó szereplői lesznek az életünknek. A tulajdonosok általában olyan terméket keresnek, amik segítenek a visszaszorításukban, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy a legtöbb kémiai vegyszer károsítja az egészséget és a környezetet.

Citrom

Ha természetes módszerekkel akarjuk legyőzni a hangyákat, akkor próbáljuk ki a citrom erejét. A citromléhez egy darab citrom, fél liter víz és egy fújós szájú palack kell. Innentől kezdve naponta többször permetezhetjük a lakás azon területét, ahol több hangyát látunk.

Kávé

Ha szeretjük a kávét, és a modern kapszulák helyett még mindig szűrőt használunk, akkor ez a pont nekünk szól. Az ital elkészítése után fennmaradó kávé rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és felhasználható a hangyák és más rovarok kivédésére. A csípős szagát nem szeretik ezek az állatok, és a felhasználói tapasztalatok szerint taszítja őket. Ha pedig számunkra kellemes kávéillat terjeng a levegőben, akkor sem történik semmi. A folyadék elkészítéséhez két evőkanál maradék kávé és egy liter víz kell, majd kedvünkre permetezhetjük a lakásban.

Menta

A szárított mentáról és az illőolajokról általában a jó illat jut az eszünkbe. Igen ám, de ezek az aromák utálatosak a hangyáknak, úgyhogy két legyet, pontosabban hangyát ütünk egy csapásra. Nincs másra szükség, mint két tasak mentára, és ha szeretnénk, akkor adhatunk hozzá borsmenta illőolajat. Ezután a cseppeket elhelyezhetjük a lehetséges belépési pontokon.

Ecet

Ha nem iszonyodunk az erős szagoktól, akkor az ecet is a segítségünkre lehet. Ennek a folyadéknak nagyon erős az illata, nem véletlen, hogy a hangyák is messziről elkerülik. A fél csésze ecethez adjunk hozzá ugyanannyi vizet, majd tegyük egy fújós szájú palackba. Ezután permetezhetjük a munkalapokat, a mosogatót és az ablakokat is. A természetesség előnye, hogy akár mindennap használhatjuk, miközben tisztítószerként is működik.

Cukor és szódabikarbóna

A cukor és a szódabikarbóna keveréke elsőre furcsának tűnhet, mivel a legtöbben tudják, hogy a cukor nagyon is vonzza a rovarokat. Ha azonban keverve van, akkor halálos fegyverré válik, ami belülről tünteti el a problémát. Ha egy evőkanál cukrot ugyanannyi szódabikarbónával keverünk, akkor a hangyák szépen lassan elhordják a fészkükbe, ahol méregként terjed el a többiek között. Ha biztos működésre vágyunk, akkor érdemes legalább hetente háromszor használni.

Kukoricaliszt

Végül kipróbálhatjuk a kukoricalisztet. Fontos, hogy nem szabad más összetevőkkel keverni, ugyanakkor annyiszor tudjuk használni, ahányszor szeretnénk. A kukoricaliszt biztosan távol tarja a hangyákat, úgyhogy tegyük a kertbe, az ajtókhoz és konyhák sarkába.

Ezek az ökológiai alternatívák megoldást jelentenek a hangyák elpusztítására és elűzésére anélkül, hogy károsítanák a környezetet.