Az egér, a patkány és társai sűrűn bemerészkednek a mi lakóterületünkre, és ha nem vigyázunk, hamar az egész kolónia beköltözhet hozzánk. Nem csak mindent megrágnak, ami az útjukba kerül, de komoly betegségeket is hordozhatnak ezek a kártevők. Nem csak otthonunkra veszélyesek ezek az állatok, hanem a vendéglátóhelyekre, raktárakra, középületekbe is szívesen befészkelnek.

Kártevőirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Mi tehetünk, ha patkány költözött az otthonunkba?

  A Patkányok igen gyorsan szaporodnak, igen jó a szaglásuk és leginkább éjjel mozgolódnak. Kevesen tudják róluk, de remekül úsznak és igen intelligens állatok. A patkányok igen nehezen viselik az éhezést, inkább belerágnak mindenbe, amit csak találnak. Éjszakai életmódjuk miatt nappal ritkán találkozhatunk velük, hiszen fészkükbe tartózkodnak. A patkányok rengeteg fertőző betegséget terjesztenek, például a Weil-kórt, illetve a sertéspestist.

  Egyetlen patkány párnak egy év alatt akár több száz utódjuk is lehet, ezek a kisállatok pedig 4 hónapon belül már szaporodni is tudnak, hiszen ivarérettek. Ezért van az, hogy ahol eleinte 1-2 patkány feltűnik, ott pár héten, hónapon belül egy egész patkányrajjal találhatjuk szembe magunkat. Okos, intelligens állatok, nem egyszerű túljárni az eszükön. Ezért a patkányirtás kiemelt fontossággal bír, nagyon sokat számít, ha megpróbáljuk megelőzni a bajt.

  Próbálkozhatunk persze házilagos módszerekkel is, hiszen a legtöbb nagyáruházban már lehet venni kimondottan patkányok irtására való szert. Ha patkányirtásról van szó, akkor mindenkinek azonnal az erős patkánymérgek jutnak eszébe. Pedig ezeket a mérgeket csak nagy körültekintéssel szabad használni. Ha például más állat, esetleg gyermek is tartózkodik a lakásban, akkor jobb elkerülni a méreg használatát, hiszen az rájuk is igen veszélyes lehet, nem csak a patkányra. Kissé humánusabb megoldások közé tartozik, ha egyszerűen kifüstöljük a kellemetlen betolakodókat. Ilyenkor valami igen büdös anyaggal, például kénnel bevont papírdarabot kell elégetnünk.

  Rágcsáló

  Ha még ennél is biztonságosabb módszert szeretnénk választani, akkor jó ötlet lehet egy ügyesen vadászó macskát bevetnünk, aki biztosan elő fogja keríteni a patkányt a fészkéből. De segíthet akár kistestű kutya, akár vadászgörény is. A patkányirtás egyik házi praktikája lehet az is, hogy gipszet és lisztet és cukrot keverünk össze, majd az tegyük ki olyan helyre, ahol a patkány könnyedén meg tudja közelíteni. Fontos, hogy a keverék mellé mindig készítsünk ki vizet is.

  Sokan azt mondják, hogy a patkányok egyenesen rettegnek a gyöngytyúk jellegzetes hangjától, így ha azt meghallják, akkor rögtön kereket oldanak. Megelőzésként akadályozzuk meg azt, hogy a patkányok be tudjanak jönni a lakásba. A csatornanyílásokat, a pinceablakokat mind gondosan zárjuk le és a falban található lyukakat és repedéseket pedig tömjük be üvegcserepekkel kevert vakolóanyaggal. A kamrába és az egész házban rakjunk rendet, a szemeteseket mindig fedjük le, hogy a patkány ne tudjon belemászni.

  A patkányok igen óvatos állatok és sokszor még a kihelyezett patkánymérget sem merik elfogyasztani. Főleg ha már észrevették, hogy egyik társuk elpusztult közülük, ilyenkor azonnal gyanakodni kezdenek, és még óvatosabbak lesznek.  Ezeket az irtási módokat mind kipróbálhatjuk, ám hogy ha a patkányok már nagyon el vannak szaporodva a lakásban, vagy a házban ahol élünk, akkor sokkal jobb, ha azonnal a szakszerű irtást válasszuk, és így a biztosra megyünk.

  Mi a helyzet az egerekkel?

  Hasznos tanácsok rágcsálóirtáshoz

  Hasznos tanácsok rágcsálóirtáshoz

  A patkányokhoz hasonlóan az egerek is szeretnek beköltözni az otthonunkba és sajnálatos módon rájuk is igaz, hogy igen sok fertőző betegséget terjesztenek és gyorsan szaporodnak. Ők is leginkább este, éjjel aktívabbak és igen jó a szaglásuk. Leggyakrabban padláson, padlólap alatt, esetleg a szigetelésbe is megtalálhatjuk a fészküket. Az egerek mindent megrágnak, ami csak útban van nekik, legyen szó ruháról, bútorról, vagy akár vezetékről. Mivel az egerek kártételük igen jelentős, jó azonnal nekiállni az irtásnak, ahogy szembe találjuk magunkat egy darab kis betolakodóval. Alapvetően szuper védekező stratégia lehet, ha minden élelmiszert gondosan elzárunk, hogy ne tudjanak hozzá jutni. Sok esetben a kártevőket, főleg a rágcsálókat a mi élelmiszer maradékunk csalogatja be a lakásba, amit legtöbbször a kukába dobunk ki.

  Ha nincs más állat, vagy kisgyermek a lakásban, akkor próbáljuk ki a sima egyszerű egérfogók használatát, melybe tehetünk sajtot, diót, vagy esetleg szalonnát is. De természetesen az egerek ellen is védekezhetünk méreggel, amelyet már a legtöbb nagyáruházban mi magunk megvásárolhatunk. Az a legjobb, ha olyat vásárolunk, melyben elzárva található a méreg egy kis dobozban. Ebbe a dobozba egy kis lyukon keresztül csak a rágcsáló fér be, se kutya, se macska, se kisgyerek nem juthat a méreghez. Ezeknek a mérgeknek a használati utasítását mindig gondosan olvassuk el és tartsuk be! De ha nem ennyire brutális megoldást keresünk, akkor megpróbálhatjuk az egereket különböző szagokkal is elűzni. Írtóznak például a fokhagyma erős szagától, a keserűmandulától és a borsmentától is.

  Ha ezt az irtási módszert válasszuk, akkor csak ezeket az erős szagot árasztó dolgokat helyezzük olyan helyre, ahol már több esetben felbukkant az egér. Léteznek még ultrahangos rágcsálóriasztó berendezések is, melyek még talán a humánusabb megoldások közé sorolhatók. Működésük során az emberi hallástartományon kívül eső hangot bocsájt ki, mely egyszerűen elriasztja az állatot, hiszen nem tudnak ehhez a hanghoz hozzászokni és alkalmazkodni se. Ez a folyamatos ultrahang frekvencia pedig addig ingerli a kis rágcsáló központi idegrendszerét, míg megváltozik a viselkedése, a kommunikációja a társaival és a táplálkozás, ez pedig rákényszeríti a kolóniát a terület végleges elhagyására. Természetesen, ha nem szeretnénk kísérletezni a rágcsálóirtással, akkor ebben az esetben is a legbiztosabb megoldás az lehet, ha rágcsálóirtó szakembert keresünk fel, aki garantáltan megszünteti az otthonunkban kialakult inváziót.

  Hogyan szabadulhat meg a rágcsálóktól?

  Hívjon minket és azonnal segítünk