Akár egy családi házban élünk, vagy egy belvárosi kislakásban, rágcsálók ellen tulajdonképpen semmilyen helyzetben sem vagyunk teljesen biztonságban.

Rágcsálóirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  És legyünk akármekkora állatbarátok, azért valljuk be, senki sem tapsol örömében, ha hirtelen egy egér, vagy egy patkány rohan el a konyhánkba. Sokszor maga az állat nem is kerül a szemünk elé, hanem kaparászó hangot, rágcsálást hallunk. A rágcsálók pedig egyáltalán nem válogatnak! Valakik számára nagyon kis aranyosak, mégis meglehetősen kátékonyak tudnak lenni otthonunkban.

  Barátságos egérirtás

  A rágcsáló legnagyobb ellensége a macska. Jó ötlet lehet tehát, ha úgy érezzük, hogy egér van a lakásunkba, akkor szerzünk egy macskát. Ha azonban nem állunk készen a háziállat további gondozására is, jó ötlet lehet, ha egy szomszéd, vagy barát cicáját látjuk vendégül pár napig. Garantáltan kifüleli, hogy merre van az egér és levadássza azt.

  Ha nagy állatbarátok vagyunk, és nem szeretnénk bántani az egeret, csak illedelmesen tudtára akarjuk adni, hogy nem örülünk, látogatásának, humánusabb ötlet lehet a borsmentaolaj használata. A kis rágcsálók orrának ez az illat igen erős és kellemetlen. Megtudjuk vásárolni illóolajként, esetleg permetként is, az a legjobb, ha azon a helyen alkalmazzuk, ahol láttuk vagy korábban hallottuk az egeret. A rágcsálókat más illatokkal is elűzhetjük, ilyen például a diófalevél és a fokhagyma erős illata is.

  Nem kell mindig kímélni a kártevőket!

  Ha annyira nem sajnáljuk az egeret, akkor vásárolhatunk különböző egércsapdákat, ragasztókat is. Ha ezekbe a csapdákba valami ételt teszünk, akkor természetesen nagyobb az esélye annak, hogy az egész belesétál. Ha azonban más állat, vagy esetleg gyerek is van a lakásba, legyünk nagyon óvatosak és az egércsapdákat csak olyan helyen tegyük, ki ahol ők nem érhetik el és nekik nem eshet bajuk.

  Hasznos tanácsok rágcsálóirtáshoz

  Hasznos tanácsok rágcsálóirtáshoz

  Ez a kisállat riasztó egy olyan speciális hangot bocsát ki, rettentő magas frekvencián. A kisállatok pedig ezt az állandó hangot igencsak zavarónak tartják és nem képesek megszokni. Ez a riasztó ultrahangot bocsát ki, mely leginkább a rágcsálók idegrendszerét, a szokásait, az egymás közti kommunikációt zavarja össze. Ezért kis időnk belül arra kényszerülnek, hogy szedjék a sátorfájukat.

  Ebből az ultrahangos riasztóból kaphatunk olyat is, ami külön a denevér, mókus, róka, vagy a nyest elűzésére specializálódott. Vásárolhatunk kültéri és beltéri változatban is, mely elektromos hálózatról, vagy elemről is működtethető.

  Szakszerű rágcsáló irtás

  Ha azonban úgy érezzük, semmilyen házi praktika és otthoni trükk nem válik be a kártevők ellen, jobb, ha szakképzett emberre bízzuk otthon nyugalmát.  Hazánkba legtöbbször a vándorpatkány, illetve a házi egér fordul elő, melyek nem csak sok kárt okozhatnak, de rengeteg betegséget és vírust is terjesztenek. A házi egér kiirtása a legtöbb esetben beltérben történik, míg a patkány ellen kül- és beltéren is védekeznünk kell. A rágcsáló irtók sok módszert használhatnak, de a legjobban bevált az, ha mérgezett csalétket tesznek ki.

  Hogyan szabadulhat meg az egerektől és a patkányoktól?

  Hívjon minket és segítünk