Bár míg az animációs- és rajzfilmekben a legtöbbször jópofa és aranyos állatnak vannak lefestve az egerek, addig a valóság egészen más, és valójában több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak. A legtöbbször azonban az emberek csak akkor jönnek rá, hogy mennyi problémát okoz az egerek jelenléte, ha a saját bőrükön tapasztalják azt meg.

Egérirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  Súlyos betegségeket terjesztenek az egerek

  Az egerek kártékony élőlények, megrágnak mindent, összejárják a dolgokat, ürülékükkel beszennyezik az ételeket és tulajdonképpen minden mást is. Az egerek ráadásul rendkívül szapora állatok, évente akár ötször-hatszor is képes arra a nőstény, hogy hat, de akár nyolc utódot elljen. A kölykök már két hónapos korukban ivaréretté válnak, könnyen kiszámítható tehát, hogy egy év alatt akár több száz ivadék is megszülethet, nem csoda, ha gyakorlatilag lehetetlen kiirtani őket.

  Nemcsak a patkányok, hanem az egerek is képesek súlyos betegségek terjesztésére. Az egyik legismertebb és legkomolyabb betegség a lymphocytas choriomeningitis, röviden LCM, azaz a fertőző agyhártyagyulladás.

  Az egerek felelősek a fertőző agyhártyagyulladásért

  Az egerek felelősek a fertőző agyhártyagyulladásért

  Hogyan terjed a betegség?

  Elsősorban a fertőzött egér nyála, orrváladéka vagy ürüléke az, ami terjeszti a vírust. Ritkán, terjed az egér érintésével, szóval kerüljük a szabad kézzel történő megfogást. A vírus az emberi szervezetbe többféle módon is be tud jutni, úgy mint a tápcsatorna, a bőr, de akár légúton is meg tudunk fertőződni.

  Mik a fertőző agyhártyagyulladás tünetei?

  A betegség legfőbb tünete a magas láz, de fejfájás, szédülés, tarkómerevség, hányinger, hányás is megjelenhet, valamint egyéb idegrendszeri tünetek is kifejezetté válhatnak. A kórokozó villámgyorsan szaporodik, a fertőződés után néhány órával már kimutatható az agyvízből. Az agyvizet lumbálpunkcióval, azaz gerinccsapolással nyerik ki, amely után a betegnek szigorú fekvés javasolt legalább huszonnégy óráig. Csak neurológiai vizsgálat után állatható fel a diagnózis, és kezdhető meg a kezelés.

  Hogyan tudunk védekezni ellene?

  Az egerek elleni védekezés nem egyszerű. A természetes szerek gyakran nem, vagy nem eléggé riasztják el az állatokat. Sokan csapdával próbálkoznak, amivel ugyan el lehet csípni egy-egy egeret, de annak takarítása, az elhullott állatok eltüntetése igen hálátlan feladat. Amennyiben folyamatosan gondjaink vannak az egerekkel, akkor ajánlatosabb kihívni egy egérirtó szakembert, mielőtt még súlyos betegségnek tennénk ki magunkat és a családunkat.

  Hogyan szabadulhat meg kényelmesen az egerektől?

  Hívjon minket, értünk az egérirtáshoz