A csótányok a leginkább elterjedt kártevők, a kifejlett példányok mérete akár a 30 milliméteres méretet is elérhetik. Nem szeretnek napközben mutatkozni, éjszakánként lehet velük összefutni, általában a vizes blokkok (konyha, fürdőszoba, mosdó) környékén lelhetők fel. A csótányok rendszerint olyan helyeken bukkannak fel, ahol szennyezett a környezet, például szennyvízcsatornákban, kukákban, stb., így akár betegségeket is terjeszthetnek.

Csótányirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

  A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

  A csótányok, életvitelükből adódóan szennyezett helyeken élnek, így ilyen táplálékot vesznek magukhoz, amik a fertőzések és más betegségek melegágyai lehetnek.

  Asztma és allergia

  Az emberek egy része nem tűri a csótány nyálában vagy például az ürülékében található allergéneket, az ezekkel való találkozás allergiás reakciókat vagy asztmás rohamokat is kiválthat belőlük. Elsősorban a gyerekek a veszélyeztetettebb korcsoport, és gyakran csak sokára derül ki, hogy a gondokat nem mondjuk a por vagy más allergén, hanem a csótányok okozzák.

  A csótányok jelenlétét nem mindig egyszerű felfedezni, ugyanis esténként aktívak. Egyáltalán nem feltétel, hogy a lakás koszos legyen, rendezett és tiszta otthonokban is bármikor megjelenhetnek. A legnagyobb gondot akkor okozzák ezek az állatok, ha a konyha fertőzött, hiszen itt eszünk, és itt tároljuk az élelmiszereinket is. Ha gyakran szenvedünk megmagyarázhatatlannak tűnő allergiától, és semmilyen orvosi vizsgálattal nem sikerült nyomára bukkanni az oknak, könnyen elképzelhető, hogy ez a nem kívánatos vendég minden bajunk okozója.

  Komoly asztmás és allergiás rohamokat is kiválhatnak a csótányok

  Komoly asztmás és allergiás rohamokat is kiválhatnak a csótányok

  Más betegségek

  A csótányok az allergén anyagok mellett sajnos mást is hordoznak, harminchárom baktériumot, hatféle parazita férget és hét más, veszélyes kórokozót egyaránt. Mivel végigjárnak mindent, így sajnos nagyon egyszerűen tudják terjeszteni a különféle kórokozókat. Védekezni ellenük az otthonunk megfelelő és rendszeres tisztán tartásával tudjuk, elsősorban a konyhában takarítsunk nagyon gondosan, használjuk fertőtlenítő szereket is.

  Sajnos azonban a csótányok nem rettennek el egy csillogó-villogó otthontól, így nincs garancia arra, hogy egy este ne találkoznánk szembe eggyel, ez a legtisztább otthonban is megtörténhet. Ugyan léteznek különféle, általában ártalmatlan házi praktikák csótányirtásra, de mégis jobb, ha szakemberhez fordulunk, mert a házi praktikákkal kétséges, hogy ki tudjuk őket űzni.

  Hogyan szabadulhat meg a csótányoktól?

  Hívjon minket és segítünk