Bolhairtást Székesfehérváron és Fejér megyében is vállalunk. Munkánkra garanciát biztosítunk, képzett szakembert küldünk a fertőzöttség megszüntetésére.

Árainkról telefonon, vagy akár e-mailben is érdeklődhet.

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

A bolhák mérete 2-4 milliméter, testük oldalról lapított, barna színűek. Szájszerveik szúrásra, vérszívásra egyaránt alkalmasak. Csak a kifejlett bolha szív vért, a lárvák a gazdatestről lehulló elhalt hámsejtekkel, bolhaürülékkel táplálkoznak. Hátsó lábuk ugróláb, mellyel testük méretéhez képest óriási ugrásra képesek.

A bolhák elnevezéséből tudhatjuk, hogy melyik élőlény vérét szívják. Magyarországon a három legjelentősebb faj: Emberbolha, Kutyabolha, macskabolha. Az emberbolha a sertés vérét is előszeretettel fogyasztja. A testre felkerülés után fél órával a bolha már el is kezdi a vérszívást, két nap múlva pedig párosodik. Pár nap elteltével elkezdi lerakni a petéket. Egy nőstény átlagosan naponta 20-30 petét rak le, amely ideális környezetben akár 50 is lehet.

A lehelyezett peték lehullanak, kiszóródnak a gazdatest szőréből, majd a padló réseiben, repedéseiben bújnak el. A lárva 2 nap múlva kel ki, majd kétszer levedlik. A kikelés után 14 nappal bebábozódik, majd kis idő elteltével kikel a rovar. Az emberi és állati léptekre, dobbanásra ugrik fel a kiszemelt élőlényre. Leggyakrabban a bokán keletkezik csípés, mert azzal a területtel érintkezik először a bolha. A boka táji csípésekből tudhatjuk, hogy lakásunk, házunk bolhával fertőzött.

Emberbolha

Az emberbolha táplálkozik emberi, állati vérrel is, abszolút nem válogatós. Kedvenc környezete az emberi környezet. A bolha megtalálható ágyban, ágyneműtartóban, szőnyegen, a padló réseiben, repedéseiben. Könnyen elrejtőzhet olyan területen, ahol a széksorok rögzítettek, ilyen például a mozi, színház és tömegközlekedési jármű.

Kutyabolha, macskabolha

A kutyabolha és a macskabolha is szívhat emberi vért? Igen, legtöbbször házi kedvencünk miatt fertőződik be házunk, lakásunk.

Ha háziállatunk állandóan vakarózik és nem tud nyugodtan feküdni, akkor valószínű, hogy bolhás. A rövidebb, világosabb szőrű állatokon hamarabb észrevehető a fekete színű bolhaürülék, illetve az ugráló bolhák is elég látványosak.

A bolhairtást mind az állatokon, mind a fekvőhelyük, tartózkodási helyük közelében minél hamarabb el kell végezni. Ha nagy a fertőzöttség a legjobb ha állatorvoshoz fordulunk. Kezelni kell az állatot is és a környezetét is. Állatoknál gennyes bőrgyulladást, szőrhullást is okozhat. Rágcsálás közben a kutya lenyelheti a galandférges bolhát, amitől férgessé válik.

A középkorban a pestis kialakulásáért és terjesztéséért a vándorpatkány bolhája okolható.

Manapság már rettentő sok készítmény található bolha ellen. Érdemes ezekkel a lehetőségekkel minél hamarabb élni. Minden esetben kérje kártevőirtó szakember tanácsát és segítségét!

Hogy történik a bolhairtás?

Székesfehérváron a bolhairtás legfontosabb része, hogy kiderítsük honnan fertőződött be a házunk, lakásunk. Minden körülményt meg kell vizsgálnunk. Általában a háziállatok hurcolják be a fertőzöttséget, de haszonállataink is lehetnek bolhásak. Egy etetés alkalmával lábunkra ugorhatnak a bolhák, majd ezeket könnyen be tudjuk vinni a lakásba. Az állatok kezelésével közel egyidőben kell elvégezni a bolhairtást.

Az irtás permetezéssel történik, mely során a falakat körülbelül 1 méter magasságig permetezzük. Ilyenkor minden kezelésre kerül, ugyanis a bolha bárhol megbújhat. Az irtószer kombinált, tartalmaz egy taglózó hatású és egy mikrokapszulázott összetevőt.

Az irtás előtt célszerű egy tűzforró vizes felmosást elvégezni. A kezelés után 2 órán át nem szabad a lakásban tartózkodni. 2 óra elteltével vissza kell menni és ki kell szellőztetni.

Bolhairtás – Árak

(Lakossági árak, cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül)

Terület (m2) Teljes ár Akciós ár
0-30 13.300 Ft 11.500 Ft
31-49 14.900 Ft 12.650 Ft
50-59 15.600 Ft 13.225 Ft
60-69 16.100 Ft 13.800 Ft
70-89 17.250 Ft 14.950 Ft
90-100 19.000 Ft 16.100 Ft
A megadott alapterületeken felül kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül

Fontos!

Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Áfamentes egyéni vállalkozó által kerül számlázásra. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintjétől függően változhatnak. Az árak a kiszállás árát nem tartalmazzák.