Ha egyszer csak észrevesszük, hogy valaki a kamrában lyukat rágott valamelyik zacskóra, majd itt-ott apró ürüléket találunk, akkor teljesen biztosak lehetünk abban, hogy rágcsáló költözött otthonunkba. Szabad szemmel ők ritkán látszanak, hiszen éjszakai életet élnek, így akkor kezdenek el mozgolódni, mikor mi már alszunk.

Rágcsálóirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Nappal valamelyik rejtekhelyén várja az estét, hogy újra valami finomság után kutasson. A legjobb megoldás ebben az esetben, ha szerzünk egy macskát és hagyjuk, hogy ő levadássza nekünk a kis betolakodót. Azonban nem mindenki engedheti meg magának az állattartást, így bemutatunk, pár olyan módszert, mely talán hatékony lehet a rágcsálók ellen.

A betolakodó kisállatokról érdemes tudni, hogy rengeteg kárt képesek okozni otthonunkban. Megrágják a bútorokat, vezetékeket, lyukakat rágnak a falba, mindent összepiszkítanak, emellett pedig atkákat, kullancsokat, bolhákat is terjeszthetnek. Sőt, komoly betegségeket is elkaphatunk tőlük, köztük akár a lymphocytás choriomeningitis vírust vagy a szalmonellát is. Ezek pedig olyan súlyos betegségek, mely az egész családunkra veszéllyel lehet. Tehát ha bármi jelét látjuk arra, hogy otthonunkba valamilyen rágcsáló költözött, tegyük meg a legfontosabb lépéseket annak érdekében, hogy minél előbb elmenjen onnan.

Fontos a fokozott fertőtlenítés!

eger

Ha egérürüléket találunk otthon, azonnal álljunk neki egy hatalmas takarításnak és fertőtlenítésnek. Sokan a porszívóhoz nyúlnak, ha meglátják az apró, fekete egér ürüléket, ám ha felszívjuk őket a porzsákba, akkor folyamatosan vissza fognak a részecskéi kerülni a levegőbe, amit mi be is fogunk lélegezni. A legjobb az, ha maszkban és gumikesztyűben az ürüléket lefújjuk fertőtlenítőszerrel, majd egy törlőkendővel, vagy egy antibakteriális kendővel felszedjük és rögtön kukába dobjuk. A szemetesbe kerüljön a gumikesztyű is, a további fertőtlenítéshez egy új párat kell használnunk.

Mivel az egér a legkisebb réseken is átfér, vizsgáljuk meg a lakás falait és próbáljunk rájönni, hol jut be az állat az otthonunkba? Ezeket a réseket, lyukakat zárjuk el, hogy legközelebb ne tudja átfurni magát ott. Minden olyan textíliát, amivel az egér érintkezhetett, 50-60 fokon mossuk ki mosógépben, majd az egerek távol tartása szempontjából ügyeljünk a konyhában megtalálható edények makulátlan tisztaságára is. Ezeket áztassuk forró vízbe, majd mosogassuk el alaposan őket. Ha mosogatógépünk is van, az még jobb lehet, hiszen az akár 70 fokos vízben is fertőtleníti a tálainkat. Minden ételt tegyünk légmentes dobozba, mindent, amibe belerágott az egér, dobjunk ki. A kukákat fertőtlenítsük, az ételmaradékokat ne tároljuk bennük, hiszen ezek még jobban becsalogatják a kártevőket.

Hogyan tudjuk távol tartani az egereket?

Ha egér költözött lakásunkba, nem kell rögtön a káros vegyszerekhez nyúlni. Vannak olyan természetes szerek is, melyeket az egerek utálnak, így nyugodtan be tudjuk őket vetni. Az egyik ilyen dolog a borsmenta olaj, mellyel átitatott vattapamacsot kell olyan helyre helyezni, ahol biztosan megfordul az egér. Ezeket a vattakorongokat minden héten cseréljük ki. Hasonlóan hatékony a menta illata is. Az egerek pedig nem csak a macskáktól, de a macska vizeletének szagától is irtóznak, így ha macskát nem is tudunk tartani, egy állatbarát szomszédtól elkért használt macskaalom is segíthet azon, hogy az egér kiköltözzön tőlünk.

Hogyan szabadulhat meg kényelmesen az egerektől?

Hívjon minket, értünk az egérirtáshoz