Furcsa, megmagyarázhatatlan foltok, csípések lepik el a testét? Reggelente új kiütésekkel ébred? Esetleg volt nemrégiben egy kellemetlen találkozása egy darázzsal vagy méhecskével, de a csípés nyoma nem múlik? Meddig várjunk, és mikor érdemes felkeresni egy orvost?

Kártevőirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Megmagyarázhatatlan pöttyök és foltok

Nem mindig egyszerű dolog rájönni arra, hogy a testünkön megjelenő foltok mire utalhatnak, katona dolog, vagy kell-e komolyabban aggódnunk. Egy laikus számára nem egyértelmű, hogy a bőrén megjelent elváltozást mondjuk ételallergia vagy rovarcsípés okoz, így sokszor csak találgatás történik a beteg részéről, ha nincsenek egyértelmű bizonyítékok. Sok kártevő éjszaka aktív, ezért lehetetlen küldetés lecsapni rájuk. Az is gyakran megesik, hogy a gyanútlan áldozat fel sem ébred a csípéskor, egyszerűen csak reggel konstatálja, hogy valami fáj, piros és duzzadt. Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

A csípések tünetei egyénenként változnak, van, akinél egy kis enyhe viszketés és bőrpír jelenik meg, másoknál pedig ennél súlyosabb tünetek jelennek meg. Természetesen minden egyes apró pöttyel nem jelenhetünk meg az orvosnál, de ha tartósan fennálló, ismeretlen eredetű bőrelváltozásokat észlelünk magunkon, akkor érdemes megnézetni. Amennyiben nagyobb puklik jelennek meg a testünkön, amik napok múltán sem enyhülnek, vörös foltok, fájdalom, váladékozó vagy vérző sebek, akkor ajánlatos felkeresni az orvost.

A bőrgyógyászhoz azért is érdemes lehet elmenni, mert ő receptköteles krémeket, kenőcsöket tud adni, amik jobbak a vény nélkülieknél, adott esetekben még olcsóbbak is lehetnek. Ráadásul az orvos könnyebben meg tudja állapítani, hogy milyen állat okozza a csípés, így könnyebben lépre lehet csalni őket, vagy ha kártevőirtót hívunk, akkor tudunk nekik már valami közelebbit mondani. Ha tudjuk, hogy mi csípett meg, például egy darázs, akkor a doktor speciális gyógyszerekkel és krémekkel tud javítani az állapotunkon. Esetleg allergia vizsgálatra is elküld minket, hogy biztos legyen a diagnózis.

Huzamosabb ideig fennálló tünetek esetében ajánlatos lehet bőrgyógyász felkeresni

Huzamosabb ideig fennálló tünetek esetében ajánlatos lehet bőrgyógyász felkeresni

Ma Magyarországon a bőrgyógyászati ellátás nem beutaló köteles, viszont van várólista, ezért időpontot kell kérni. Mivel az időpont kérése és a doktorral való találkozás között huzamosabb idő is eltelhet, ezért érdemes a szerzett foltokról friss fotókat készíteni, amit aztán meg tudunk az orvosnak mutatni. A képek legyenek közeliek és élesek, máskülönben nehéz lesz azonosítani a csipkedő rovart.

Természetesen az is kiderülhet, hogy nem rovarcsípésről van szó, hanem másról, ilyenkor az orvos további vizsgálatokat rendelhet el.

Amennyiben azonosításra került a bennünket megcsípő állat, azonnal kezdjük el az irtását, különben a probléma továbbra is fenn fog állni, és a kenőcsök sem fognak érni semmit hosszútávon.

Fontos: Ha súlyos rosszullét tör ránk, ami a csípéshez köthető valamilyen formában, akkor ne habozzunk, azonnal menjünk az ügyeletre, vagy hívjuk a mentőt.

Hogyan szabadulhat meg kényelmesen a kártevőktől?

Hívjon minket és azonnal segítünk