Legyen szó csótányról, hangyáról, egérről vagy akár patkányokról, az emberek minél előbb szeretnének megszabadulni az illetéktelen betolakodóktól, ami teljesen természetes. Sajnos azonban az elkeseredett lakó néha drasztikus fegyverekhez nyúl annak érdekében, hogy kipusztítsa a rágcsálókat vagy kártevőket, nem is gondolva arra, hogy milyen veszélyes lehet, ha házi méregkeverésbe kezd.

Kártevőirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Kártevőirtás természetes szerekkel?

Először az emberek a szelídebb megoldásokat keresik, szódabikarbónás, uborkás űzés, vagy borsmenta csepegtetés, mind-mind ártalmatlan módja az illegális behatolók eltüntetésének. Sajnos azonban, mint a természetes módszerek nagy hányada, ezek a házi praktikák sokszor nem válnak be.

Ilyenkor azonban a lakók sokszor nem a kártevőirtók számát tárcsázzák, hanem házi csalétkek készítésébe kezdenek. Ez azonban nagyon nem jó ötlet, súlyos károkat okozhatunk, ha óvatlanok vagyunk, és megbánhatjuk, hogy nem a szakembereket hívtuk először.

Kerüljük a házi készítésű mérgezett csapdák elkészítését

Kerüljük a házi készítésű mérgezett csapdák elkészítését

Miért ne csináljuk mérgező csapdákat/ételeket?

Ha házilag készítünk valami mérgező csalétket vagy csapdát, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a dolog működőképes is lesz. Az interneten sok mindent lehet olvasni, könnyen lehet, hogy az általunk kutyult szer mégsem öli meg az állatot, vagy csak hosszú szenvedések árán pusztul el, teteme pedig csak sokkal később kerül elő.

Természetesen lehet bolti vegyszereket is vásárolni, ezeket is rendkívüli gondossággal kell használni, mert komoly kárunk lehet, ha nem megfelelően használjuk.

A csapdák nemcsak a kártékony élőlényeket pusztíthatják el, hanem kedvenceink – kutyák, macskák, hörcsögök is falatozhatnak belőlük, amitől jobb esetben csak megbetegszenek, rosszabb esetben pedig el is pusztulnak.

A gyerekekre is komoly veszélyforrás egy-egy kihelyezett csapda, amibe mérgezett étel van helyezve. Egy kicsi gyerek nem feltétlenül tudja, hogy rosszat tesz, ha majszol a kitett ételből, és akkor sem biztos, hogy távol marad a falatoktól, ha előtte elmagyarázzuk neki, hogy az nem neki lett szánva.

Könnyen előfordulhat, hogy a gyilkos falatok nem végeznek az egérrel vagy más állattal, amit üldözünk, vagy legalábbis nem azonnal fejti ki a hatását. Így megtörténhet, hogy az állat nem a mérgezésbe hal bele, hanem abba, hogy egy másik állat elfogyasztja, ezáltal megbetegíthetünk más ártatlan lényeket, például veszélyeztetett madarakat.

Ha a természetes irtás nem válik be, a legjobb, ha szakképzett rágcsáló- vagy rovarirtókra bízzuk a munkát, akik járatosak a kártevők eltávolításában, és profi módon elvégzik az irtást.

Hogyan szabadulhat meg kényelmesen és hatékonyan a kártevőktől?

Hívjon minket és azonnal segítünk