Az ágyi poloska kellemetlen vendég, nem egyszerű a felismerése, ugyanis alapvetően éjszaka aktív, nappal pedig megbújik. Ugyan léteznek természetes megoldások a kiirtásukra, de általában mégis a kártevőirtók számát kell tárcsázni, hogy vegyszeres megoldással kipusztítsák őket. Hogyan nyerhetünk bizonyosságot, hogy tényleg ők a hívatlan vendégek?

Ágyi poloskairtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Az ágyi poloska megjelenése

A nem kívánatos rovar jellemzően családi házakban vagy lakásokban bukkan fel, legfőképpen az ágyunk közelében kell keresgélnünk. Mielőtt még hívnánk a rovarirtókat vagy belevágnánk házi irtásba, meg kell bizonyosodni arról, hogy tényleg poloskánk van-e, vagy valamilyen más rovar van jelen az életünkben. A poloskák általában éjjel aktívak. Szeretnek csípni, így ha reggelente fura foltokkal ébredünk, akkor poloska probléma lehet a háttérben.

poloska-fb

Hol keressük az ágyi poloskákat?

Nevéből adódóan az állat az ágyak és egyéb bútorzat közelében szeret tanyázni, a varrásokat és illesztéseket, rojtokat figyeljük meg, figyelmünk térjen ki a matrac varrásaira és az ágyrácsra is. A fejtámla és a háttámla közelében is fellelhetőek lehetnek. Nem csupán magát az ágyat érdemes átvizsgálni, hanem annak közvetlen közelében is végezzünk szemlét.

A lambéria vagy a különféle szegőlécek is remek búvóhelyek, de akár a képkeretek mögé is érdemes nézni, vagy a falvédők visszáján is nem egyszer lehet velük találkozni. A mozdítható bútorokat és kiegészítőket is érdemes átforgatni, alaposan szemügyre venni, mint például a párnák, takarók, egyéb dalra szerelt dísztárgyak, cserepek. A mozdítható elemeken túl különös gonddal kell megfigyelnünk a fal repedéseit, hasadékokat. Sajnos még a konnektorba is be tudják magukat fészkelni, így azokat is érdemes átvizsgálni.

Amennyiben bizonyosságot nyertünk, hogy poloska került az otthonunkba, megpróbálkozhatunk a természetes irtással. Ha ezzel nem akarunk bíbelődni, akkor érdemes egyből a kártevőirtókat hívni, akik szintén felmérik a terepet. A profi szakemberek csak és kizárólag akkor szoktak vegyszerezni, ha teljes mértékben megbizonyosodnak arról, hogy ágyi poloska van a lakásban. A felderítés után a poloskairtás általában nem történik azonnal, hiszen meg kell előznie azt a szoba kipakolása, anélkül nem lehet megfelelő módon elvégezni az irtást. Általában egy kezelés elég, csak különösen fertőzött területeken javasolnak a szakemberek ismétlő irtást.

Hogyan szabadulhat meg kényelmesen az ágyi poloskától?

Hívjon minket, értünk az egérirtáshoz