A bolhák elnevezése a gazdatestről történik, azaz, hogy a rovar kinek a vérét szereti szívni. Vannak kutyabolhák, macskabolhák, de emberbolhák is, sőt, olyan kártevők is léteznek, amelyek nem válogatósak, és több élőlény vérét is szeretik szívni. Hogy kerülhetnek bolhák az otthonunkba, és honnan tudhatjuk, hogy ők vendégeskednek nálunk, és nem más vérszívók?

Bolhairtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Honnan tudjuk, hogy bolhánk van?

Sokféle kártevő létezik, ami megkeseríti az ember életét. Ha nem látjuk őket, akkor viszont sokszor igen nehéz kitalálni, hogy melyik lény is költözött az otthonunkba, így a kiirtásuk sem egyszerű, ha nem tudjuk, pontosan mivel is állunk szemben. A bolhacsípés kellemetlenségeivel valószínűleg előbb találkozunk, mint magával az állattal. Általában a bokakörnyéki viszkető érzés és az ott keletkezett csípések utalnak arra, hogy bolha van a házban. A csípések néha deréktájon is megjelennek, azonban ha máshol tapasztalunk viszketést, fájdalmat és csípésnyomokat, akkor azok nagy valószínűséggel más kártevőtől vannak.

A bolhák általában a bokákat szeretik összecsipkedni

A bolhák általában a bokákat szeretik összecsipkedni

A bolha külseje sötétbarna-fekete, a teste fényes, 2-4 mm-es méretéhez képest igen magasra, akár 5-10 centiméterre is képes ugrani. Általában pár hónapig, 3-4 hónapig él, ez idő alatt a nőstény akár ötszáz petét is lerakhat, bátran mondhatjuk tehát, hogy egy igen szapora parazitáról van szó.

Hogy kerülhet a bolha az otthonunkba?

A bolhák jellemzően nem terjednek lakásról lakásra, szinte mindig vagy valamilyen állat vagy ember terjeszti, és viszi be oda. Gyakori tévedés, hogy csak olyan otthonokban üti fel a fejét a bolha, ahol kisállat található, hiszen emberek testén vagy ruházatán éppúgy be tudnak jutni a lakásba, mint egy négylábún. A kártevők általában nem mennek át csővezetékeken vagy a konnektorok mentén a szomszédba, nagyobb veszélyt rejt a szomszéddal való lépcsőházi csevej, ahol könnyedén át lehet adni és át lehet venni a rovarokat.

A veszély természetesen fokozottabb, ha négylábú kedvencek vannak a lakásban, de megfelelő bolhairtó szerek használatával, nyakörv viselésével csökkenteni lehet a kockázatot.

Ha úgy gondoljuk, hogy bolha van a lakásban, semmi esetre se várjunk arra, hogy előbb-utóbb el fognak menni. A természetes irtószerek általában mértékletes sikerrel alkalmazhatóak csak, így érdemes profi rovarirtókat hívni, hogy végleg megszabaduljunk a kellemetlen vendégektől.

Hogyan szabadulhat meg kényelmesen a bolháktól?

Hívjon minket és azonnal segítünk