Gyakori Kérdések

/Gyakori Kérdések

Természetesen nem kell lecserélnünk a bútorainkat. Azonban egy bizonyos fertőzöttségi szint után érdemes átgondolni, hogy megtartsuk-e azt a bútort, amibe az ágyi poloska az emberi vérből származó ürülékét lerakta.

Rovarirtás előtt érdemes kitakarítani és rendet tenni a házban, ugyanis irtásoktól függően változó, de 2-6 napig ez nem lehetséges. Ezenfelül ki kell mosni egy ágynemű szettet és azokat a ruhákat 60 fokon, amit majd irtás után használunk.

Rovarirtás után nem 2-6 napig nem lehet takarítani. Egészségügyi kártevőirtónk az irtás alkalmával elmondja ezt. Fertőzöttségtől függ hogy a takarìtás meddig nem lehetséges.

Emberi vérrel.

Leginkább az időjárástól függ,de általában 2-5 hét. Nyáron gyorsabban, télen a hideg miatt lassabban.

Egy mikrokapszulás irtószert és egy taglozó irtószert.

Egy olyan irtószer, aminek a hatástartóssága akár 14 hét is lehet. Legfőképp irtás után a következő 2-6 napban van jelentősége. Azokat a megmaradt példányokat irtja ki, amiket az irtás során nem sikerült.

Egy olyan rovarirtó szer, ami rögtön kijuttatás után fejti ki hatását.

Csótányirtás után a takarítás 3-6 napig nem lehetséges, ezzel elősegítve az irtószer hatását. Ezért irtás előtt mindenképp javasolt felporszívózni, felmosni és rendet rakni. A bútorokat fontos a faltól 10 cm-re elhúzni, így az irtószer mindenhova eljut.

Nem, ugyanis a csótányok a nedves terepet kedvelik, például a csaptelepek környékét. A szekrényekbe jobb esetben nem másznak be.

Budapesten nagyon sok épület csótánnyal fertőzött, tehát az ön lakásába is bevándorolhat önhibáján kívül. Mindenképp fontos prevenciós jelleggel irtást végeztetni, ugyanis az irtószer akár 2-3 hónapig védelmet nyújt a csótányok ellen.

Nem veszélyes a melegvérű élőlényekre. Idősekre, felnőttekre, gyermekekre, babákra és háziállatokra sem.

Igen

A csaptelepek környékén könnyen észrevehetőek. És a fából készült bútorokon találhatunk pici fekete foltokat. Ezek mind arra utalnak, hogy lakása csótánnyal fertőzött.

Általában az épület már maga fertőzött, így a csöveken, réseken keresztül könnyen átvándorolhatnak más lakásából az ön lakásába. Nem csak ott jelenik meg a csótány, ahol kosz van, hanem akár a legtisztább lakásban is.

Szakemberünk munkája előtt mindig felméri a helyszín fertőzöttségét és ez alapján állapítja meg, hogy milyen módszert fog alkalmazni. Az ön lakása számára legmegfelelőbb irtási módszert fogja alkalmazni.

Szakember által elvégzett szakszerű munka esetén kizárható a mérgezés. Az elhelyezett rágcsálóirtó etetőállomás rendkívül masszív, időjárásnak is ellenálló műanyagból készül. Kulccsal zárható, tehát a háziállatok mellett még gyermekek sem férhetnek hozzá. A rágcsálóirtó szer szóródásmentes anyagból készül. A méregből való fogyasztástól elpusztult patkányt vagy egeret háziállataink nem eszik meg, ennél sokkal okosabbak. Ide-oda viszik szájukban, csupán csak játszanak velük. De a kivételek erősítik a szabályt, ha mégis elfogyasztják az elhullott állatot, abból sem lehet baj. A méreg ugyanis felszívódik az egér és a patkány szervezetében és szerkezete átalakul. Tehát a professzionális rágcsálóirtás nem veszélyes háziállatainkra! Jelenlétüket minden esetben figyelembe vesszük.

Összefoglaló néven rágcsálóirtó szereknek nevezzük őket. Nincs különbség köztük, egér és patkány ellen is használhatók. Az etetőállomások között viszont már nagyon nagy az eltérés. A patkányirtó etetőállomásban elhelyezett méregből a patkány és az egér is tud fogyasztani, azonban az egérirtó etetőállomásból csak az egér. A magyarázata ennek az, hogy a patkány nem férne be az egérnek szánt kis lyukon.

Rendkívül sok szempontot kell figyelembe vennie a szakembernek. A lakás, a ház adottságait, a környezetet, a közvetlen környezetben lévő hulladék tárolókat, szemétledobókat, a biztonságot, a háziállatokat, a gyermekeket és a hatósági előírásokat. Leghatékonyabb módszernek az etetőállomások kihelyezését tartjuk. Az etetőállomás erős attraktánssal bevont véralvadásgátló mérgezett csalétket tartalmaz.

Nem, ugyanis a rágcsálóirtó szerek már tartalmaznak olyan anyagot, amely elősegíti a test mumifikálódását. Szaguk tehát alig lesz érezhető.

Munkánk elvégzése után az adott szezonban biztosítjuk a rágcsálómentességet. Azonban a rágcsálók is élőlények, ha életfeltételeik továbbra is kedvezőek maradnak, sajnos azt nem tudjuk garantálni, hogy 2 év múlva nem bukkannak újra fel. Szakemberünk a helyszínen minden esetben tájékoztatja Önt arról, hogy melyek a rágcsálók legkedvezőbb feltételei.

Tapasztalataink szerint nem bizonyult hasznosnak. Feltehetőleg vannak kivételek, de a végleges módszer mindig a szakember által elvégzett rágcsálóirtás marad.