Cégünk professzionális csótányirtást végez Dunaújvárosban és a környező településeken.

Dunaújvárosban is megjelenhet a csótány? 

Igen, sajnos a világon szinte mindenhol előfordulhat. Könnyen haza lehet vinni szállásról, hotelből, piacról a zöldségekkel, krumplival. Nem csak lakásban jelenhet meg ezáltal, hanem családi házban is.

Házilagos irtás 

Először mindenki házilagos irtással próbálkozik, ami nem kicsi küzdelem. Megosztunk Önnek pár praktikát, azonban ezekre nem tudunk garanciát vállalni. Szakemberként mi mindenképp a professzionális irtást ajánljuk, amivel a lehető leghamarabb meg tud szabadulni ezektől a kártevőktől.

Citrom és uborka

A citrom levét ki kell facsarni. A levét vízzel kell összekeverni. Két lehetőség van, vagy a tömény levet eljuttatni a fertőzött pontokra, vagy a vizes oldattal fel kell mosni. Állítólag nem szeretik a rovarok a citromot. Az uborka héját a lakás különböző pontjaira kell lehelyezni. Mende mondák szerint, a csótányok nem kedvelik azt. Ismerve, hogy a csótány még az atomrobbanást is túléli, úgy gondoljuk, hogy pár szétszórt uborka és egy kis citromlé nem lesz tökéletes megoldás.

WD-40

Ez a szer rendkívül veszélyes és nem arra lett kitalálva, hogy a lakást körbefújjuk vele. Sokak szerint pár csótányt eltüntet. Mi úgy hisszük, hogy nagyobb kárt teszünk vele, mint hasznot.

Cukor és szódabikarbóna kombó

Keverd össze a két összetevőt, szórd ki a vonulási sávjuk mentén, majd várd a csodát. Egy próbát megér, állítólag a szódabikarbóna a gyilkos alkotóelem.

Csótánycsapda

A csótánycsapda jó pár rovar elfogására alkalmas, azonban a gócpontokat sajnos nem szünteti meg. A csapda közepébe egy csalogatóanyag kerül, amely odavonzza a közelből a kártevőket, amelyek ezek után beragadnak és nem tudnak továbbállni.

Csótányirtás véglegesen, örökre?

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Ha nincs lehetőség visszafertőződésre, tehát biztosan megtalálták a bejutási forrást vagy pontot, akkor véglegesen ki lehet őket irtani. 75 százalékban pozitív visszajelzést kapunk, főleg családi házaknál. Lakásokban ott lehet probléma, hogy a szomszédtól könnyen átmászkálhatnak a kártevők. A csótányirtó gél hatástartóssága 1,5-2 hónap. Ha eddig mászik át csótány, akkor fogyasztani fog az irtószerből és el is pusztul. Azonban ha 4-5 hónap elteltével, akkor már nincs védelem alatt otthonunk.

Magyarországon a leggyakoribb fajok:

  • Német csótány
  • Konyhai csótány
  • Amerikai csótány
  • Erdei csótány

Konyhai csótány 

Fekete, barna színű, 15-30 mm nagyságú. Csápja a testhosszával majdnem megegyező méretű. Repülni képtelen. Rejtett életmódot folytat, leginkább éjszaka indul táplálékot keresni. Ha már nagyon nagy a fertőzöttség, akkor nappal is láthatóvá válik.

Leggyakrabban a vizes helyiségekben fordul elő, illetve ott, ahol táplálékot talál. Ezek lehetnek a fürdőszoba, WC, konyha, kamra. Az éhezést jobban tűri, mint a szomjazást. Szomjúsága miatt jelenik meg legelőször a fürdőszobában, konyhában, itt mindig talál magának vizet. Az emberi élelmiszert nagyon kedveli. Vizeletével, ürülékel jelentős mértékben be tudja szennyezni azt. Nem szabad a fertőzött, szennyezett élelmiszert elfogyasztani!

Jól bírja a hidegebb időjárást is, előfordul, hogy a csatornarendszerben is elszaporodik. Kifejléssel szaporodik, magán hordozza petetokját, amiben 16-28 pete található. Ezt 1-6 napig cipeli magával, ezután pedig elejti. A lárvák 2-4 hónap múlva kelnek ki.

Német csótány 

Sárgás-barnás színű, 10-15 milliméteres rovar. Hogy könnyű mozgását segítse, teste erősen lapított. Akár a plafonon, mennyezeten is képes mászkálni. Leginkább a vizes helyiségekben jelenik meg, itt mindig talál magának vizet. Kifejléssel szaporodik, petetokjában 17-55 darab pete van.

Amerikai csótány 

A legnagyobb méretű faj, ami ismert Magyarországon. A 45 milliméteres nagyságot is elérheti. Nagyon kedveli a nedves helyeket. Szárnyait akár repülésre is tudja használni. Gyakran a lefolyóban, csatornában rejtőzik.

Erdei csótány, Lapp erdei csótány

Nagyon sok megkeresésünk volt, hogy repülő csótánnyal találkoztak lakásban, házban. Igen, ez előfordulhat. Az erdei csótány kedveli az erdős, fával teli környezetet és véletlen berepülhet lakásunkba. Nem okoznak bent semmi ártalmat, nem megfelelő közeg számukra az emberi környezet. Bejutás után nagyon hamar elpusztulnak. Tökéletes megoldás ellenük a rovarháló, szúnyogháló használata. 

Hogy történik a csótányirtás? 

Kérjen ajánlatot itt

Csótányirtás permetezéssel

Csótányirtás során sávpermetezést alkalmazunk. Az irtószer kombinált, áll egy taglózó hatású és egy mikrokapszulázott komponensből a tartós hatás érdekében. Célszerű az irtószer sávot minél tovább megőrizni, ugyanis megfelelő körülmények között hatástartóssága akár 2 hét is lehet. Az irtás után nem szabad 7 napig felmosni, de ahol tovább megtartható az irtószer, például a szekrények mögött, ott jobb ha megmarad. Az irtószer nem ártalmas melegvérű élőlényekre. 

Csótányirtás gélezéssel 

A gélezéses technológiával történő csótányirtás a legmodernebb módszer. A gél egy mérgezett csalétek fajta, amelynek nincsen szaga, átlátszó és nem párolog. Nem gyakorol semmilyen hatást környezetére. A csótányok fogyasztanak belőle és az elhullás rövid idővel megkezdődik. Előfordulhat, hogy a gél miatt társaikat is elfogyasztják a csótányok, így kevesebb tetemmel fogunk találkozni. Élőlényekre nem veszélyes. Több kilogrammot kell ahhoz elfogyasztani, hogy egy háziállatnak vagy gyermeknek bármilyen baja legyen tőle.

Csótányirtás – Árak

(Lakossági árak, cég esetén kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül!)

Terület (m2) Teljes ár Akciós ár
0-24 9.000 Ft 7.600 Ft
25-30 9.200 Ft 7.800 Ft
31-49 9.800 Ft 8.200 Ft
50-59 10.200 Ft 8.600 Ft
60-69 10.600 Ft 8.900 Ft
70-89 11.200 Ft 9.200 Ft
90-109 12.200 Ft 10.200 Ft
110-139 13.400 Ft 11.000 Ft
140-179 15.300 Ft 12.700 Ft
180-209 17.000 Ft 14.000 Ft
210-249 18.200 Ft 15.000 Ft
A megadott alapterületeken felül kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül!

Fontos!

Az árlistában szereplő árak bruttó árak. Áfamentes egyéni vállalkozó által kerül számlázásra. Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintjétől függően változhatnak. Az árak a kiszállás árát nem tartalmazzák.