A csótányok igen kellemetlen vendégek. A kifejlett állatok mérete elérheti a 20-27 mm-t, színük pedig lehet vöröses sötétbarna, de akár egészen fekete is. Az emberek körében közutálatnak örvend, nem is csoda: a csótányok fertőző betegségek terjesztésében vesznek részt, ráadásul ha megtelepednek a lakásban, akkor allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Csótányirtás Budapesten és környékén

Elszaporodtak környezetében a rovarok vagy a rágcsálók? Hívjon most: 06-70/70-22-409, vagy küldje el telefonszámát és mi azonnal visszahívjuk!

A küldéssel elfogadja, hogy visszahívjuk (Adatkezelés)

Rengetek trükk létezik arra, hogyan irtsuk ki természetes szerekkel a csótányokat. Mielőtt csótányirtóért telefonálnánk, mindenképpen érdemes néhány praktikát tesztelni, de a szakszerű irtással természetesen egy sem veheti fel a versenyt.

Uborka és citrom legyen a jó barátunk

Az uborka és a citrom is barátunk kell, hogy legyen, ha a csótányok eltávolításáról van szó. Az uborkaszeleteket azokhoz a pontokhoz kell rakni, ahol az állatok betörnek az otthonunkba. Ezt nem biztos, hogy egyszerű fellelni (ráadásul lehet, hogy ha egyszerűen csak betömjük a lyukat, ahonnan jönnek, megszűnik a probléma), de próbáljuk meg megtalálni a helyeket. A természetes csótányirtás hívei állítják, hogy a már beköltözött állatokat is el lehet vele űzni, nem csupán az új garázdálkodókat. A bogár ha fogyaszt az uborkától, akkor elpusztul. Mivel lehet sok sikertelen sztorit olvasni ezzel kapcsolatban, így nem feltétlenül megbízható az uborka, mint csótányűző, vagy érdemes más fortéllyal együtt bevetni.

Természetes szerekkel is küzdhetünk a csótányok ellen

Természetes szerekkel is küzdhetünk a csótányok ellen

A citrom is jó megoldás lehet, ha citromlevet locsolunk a kritikus pontokra, de érdemes lehet citromlevet önteni a felmosóvízbe is. Ez a módszer sem tökéletes megoldás, de valószínűleg más megoldásokkal kombinálva nőhet a hatékonysága.

Más megoldások

Lehet hallani arról, hogy a csótányok kedvelik a sört, érdemes lehet tehát sörös edényeket kihelyezni szerte a lakásban – a svábbogarak könnyedén bele tudnak fulladni. A bórsav is hatékony fegyver lehet, csak szórjuk a kritikus behatolási pontokra, és az majd elűzi a betolakodókat.

A szódabikarbóna és a cukor egyvelege is távol tartja a csótánysereget. Egy rész cukor és egy rész szódabikarbóna kell a keverékhez, amit össze kell kutyulni, és a csótányok rejtekhelyéhez kell szórni. Ha a cukorhoz sütőport teszünk, az is hatásos lehet, a csótány elfogyasztja, majd el is pusztul tőle.

Amennyiben nem járunk sikerrel a házi praktikákkal, vagy igencsak elszaporodtak a kellemetlen rovarok, akkor függesszük fel a természetes irtást, és hívjunk szakszerű segítséget ahelyett, mielőtt további kudarcokkal kell, hogy szembesüljünk.

Nem tud megszabadulni a csótányoktól?

Hívjon minket, azonnal megyünk és segítünk